Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданов: Някой пие бира на Орлов мост, защо Борисов да подава оставка?

Политика

Йорданов: Някой пие бира на Орлов мост, защо Борисов да подава оставка?

Йорданов: Някой пие бира на Орлов мост, защо Борисов да подава оставка? - Tribune.bg
Снимка:

Защо Борисов трябва да подава оставка? Защото някой пие бира на Орлов мост? Улицата не може да решава проблеми в една европейска държава. Така евродепутатът от общата листа на СДС и ГЕРБ Александър Йорданов коментира пред „Денят ON AIR“ протестите.

Сред протестиращите има и морално нечистоплътни хора - тези, които разбиха предното стъкло на колата на жената на бул. "Ситняково", допълни той.

Йорданов коментира и идеята за велико народно събрание и нова Конституция.

"Определено 400 души със сигурност ще мислят по-добре от 240 по най-важните въпроси в държавата, защото ще демонстрират и по-широка представителност. Новата Конституция е необходима точно от 30 години. Много от младите, които сега протестират, не бяха родени по време на написването на сегашния основен закон", заяви Йорданов.

По думите му фундаментален проблем на настоящата Конституция на България е, че в нея има нереформируемост на съдебната система.

"Това е основният проблем на нашата Конституция. Имаше сериозна приемственост между номенклатурните фамилии. Спомнете си как Борис Велчев става главен прокурор. Не беше само това въпросът. Нито една бивша социалистическа държава не прие в началото на демократичния преход конституция. Те започнаха реформи, за да се види една горе-долу ясна картина какво представлява демокрацията. Полша едва на осмата година прие конституция. Нашата Конституция беше едно абсолютно ненужно мероприятие. За нашите условия това обаче беше единственият вариант да се отстрани комунистическата партия от властта и да се стартира демократичната промяна. България беше най-малко демократичната държава и най-потъналият сателит в Съветския съюз", коментира евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Йорданов обясни още, че теоретично новият основен закон на Републиката трябва да се създаде в нов парламент.

"Очевидно ГЕРБ ще внесат проект за Конституция до 2 септември, след което другите партии ще имат възможност да го обсъдят и да внесат свои проекти. Този проект би трябвало да бъде разпределен във всички парламентарни комисии. Възможно е парламентът да реши да назначи специална конституционна комисия. След това се отива на гласуване, на което народните представители трябва да кажат дали свикват Велико народно събрание или не. Теоретично Конституцията ще се пише в друг парламент от други народни представители - това ще бъде Великото народно събрание", подчерта политикът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (35)

ПРЕДАТЕЛ N:1 РУМЕН РАДЕВ ИЗПЪЛНЯВАЙКИ ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН НА РУСИЯ ДА НАРУШИ ЕДИНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ, ПОИСКА ОСТАВКИТЕ НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР - АБСОЛЮТНО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!
ТАКА ВКАРА БЪЛГАРИТЕ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА-ДОКАЗАТЕЛСТВАТА:БОЙЦИ НА ОТРОВНОТО ТРИО ОТ СОФИЯ И ГАБРОВО АТАКУВАТ И БЛОКИРАТ УЛИЦИТЕ НА ГРАД ПЛОВДИВ-Т.Е.ВЕЧЕ ИМА ВОЙНА МЕЖДУ ГРАДОВЕТЕ-СОФИЯНЦИ И ГАБРОВЦИ НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ ПО ПЛОВДИВСКИТЕ УЛИЦИ.
КАТО ГЛАВЕН ПРЕВРАТАДЖИЯ РУМЕН РАДЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА-ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗЦЕПВА!!!
22.08.2020 10:59 / Отговор
Къде пише в Конституцията, че не може да поиска оставката на един мафиот? Пък и вече испанската прокуратура е събрала доказателства, и го разпитва не като свидетел, а като обвиняем.
22.08.2020 15:38
Гласоподавател НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУМЕН РАДЕВ!
23.08.2020 23:43
Мария Стоянова Кой поведе мафиотите и защитава техните интереси?
Кой плаща протестите?
Всичко е организирано от БСП и Румен Радев!
ОСТАВКА!
24.08.2020 00:09
Варненец Румен Радев е кандидатура на БСП, натресен от Решетников КГБ! Той каза пред БСП : АЗ ЩЕ БЪДА ВАШИЯ БОЕЦ”
Той защитава интересите на комунистите.
Вън от България!
24.08.2020 00:14
Учител Учителите искаме оставката на ПРЕЗИДЕНТА румен радев!
24.08.2020 00:17
Покажи всички
Дядо му на този е убиец на децата от Ястребино. Срам и позор, че изпълзяха такива негодници в политическото ни пространство. Не подписа Конституцията, но сега е евродепутат.
22.08.2020 11:42 / Отговор
А баба ти сигурно е била активен борец (т.е. активен червен фашист). Много ти е стара опорката, а за такива заплащането е доста ограничено.
22.08.2020 14:52
Анастас Гордея се, че гласувах ЗА
АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ
за Евродепутат - с преференция !!!

- Мачкай Саше ...
направо им бъркаш в задника в корона'вирусна пипета ... !!!

(развеселено)
22.08.2020 20:02
нина Първото е червен компромат. Второто е вярно обаче. Днес на Шипка са били допуснати само червените обожатели на Мунчо, охранявани от русофилите на Копейкин. Другите ,като в комунизма, не са били равнопоставени на червената пасмина и са били напсувани и обиждани.Да, изпълзяха червените терористи, децата и внуците им, и са станали още по- нагли.
22.08.2020 23:02
Мишо до дядо му Скрий се БЕ КОМУНЯГА!
Заради вас сме на това дереже, колко пъти фалирвахте държавата, колко пъти ви ядойме комунистическата миризлива попара.
БРАВО НА АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ, БОЙ ПО КАНЧЕТО НА КОМУНЯГИТЕ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
23.08.2020 23:49
Тартаковер "Сред протестиращите има и морално нечистоплътни хора"- казва това олицетворение на нечистоплътност ! Каквото и да се напише за този дебел,духовно и физически отвращаващ помияр, все ще е недостатъчно. Докато е жив ще омърсява земята и природата, но нали трябват и такива "хора", за да направим правилна оценка на стойностните?
22.08.2020 12:08 / Отговор
Антитатарстан-ковера Татарстан-коверче, изчезни забърже в безкрайността, бе мръсно червено отлежало и огладняло говедо!
22.08.2020 21:37
BLACK AUT! ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, АУТ!
23.08.2020 11:02
ДО Тартаковер АМА КАКВИ СА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!
КОЙ ГИ ВОДИ?
МАЯ ГАЛЕВА, КОРНЕЛА И БСП, РУМЕН ПЕТКОВ, АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ, ТРИМАТА ГЛУПАКА, КОПЕЙКИН С ВЪЗРАЖДАНЕ И ГОШО ТЪПОТО С БОЕЦ! .
ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ ОТ ФАШАГИ И МАФИОТИ, А ОТПРЕД ГИ ВОДИ КОМУНЯГАТА РУМЯН РАДЕВ!
АЙ СИКТИР!
23.08.2020 23:58
Ха, ха! ИМА ЛИ ПО НЕЧИСТОПЛЪТНИ И МИРИЗЛИВИ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ТЕРОРИЗЪМ!
24.08.2020 00:06
Иванова Там протестират срещу комунистите ,тук протедтират ЗА комунистите! Опак свят!
22.08.2020 13:18 / Отговор
Драги ми Йорданов, трябва да подаде оставка, защото е бандит. Привлечен е в Барселона на разпит от испанската прокуратура,не каскетура- биберантура, не като свидетел, а като обвиняем за пране на пари. И той опозори цяла България.
22.08.2020 15:35 / Отговор
Да бе да На тая партенка за Барселона никой вече не се хваща. Ако беше вярно, щеше да има документи по медиите. Измислете нещо друго...
22.08.2020 16:17
Гьоте, а не гьонсурата РъРъ Абе, не е Йорданов, а смрадливата ви болшевишка Мама-Кучка - евроЙончева. Объркал си рейса, Драги ми - червен измекярино-помярино.
22.08.2020 21:33
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети