Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданов: Радев нанася поражение върху националното съзнание, стимулира нещастието

Политика

Йорданов: Радев нанася поражение върху националното съзнание, стимулира нещастието

Йорданов: Радев нанася поражение върху националното съзнание, стимулира нещастието - Tribune.bg
Снимка:

При Нинова имаше опит за усмивка, каза психологът

„Президентът упорито, откакто е започнал мандата си, се опитва да накара българите да се чувстват нещастни – не недоволни, не непокорни, а нещастни. Може би това е концепцията, която са му задали хората, които стоят зад сцена. Поражението върху националното съзнание, върху това как разбираме себе си и как се чувстваме, се дължи до голяма степен на хората, на които им е дадена възможността публично да говорят пред повече хора.“ Така психологът Росен Йорданов анализира публичното говорене на президента Румен Радев и най-вече словото му в новогодишната нощ. Според него речта на президента Румен Радев стимулира нещастието.

„Тази особа, която се подвизава като президент на България, има особена роля в това да прави нещо, което е български принос. Политиците в целия свят се опитват да спекулират или да провокират две неща у хората: страховете им, недоволството, и в много редки случаи надеждите им“, каза още Йорданов. „Проблемът на българина е в това, че по-малко сме фокусирани върху себе си, върху собственото си развитие. Ние непрекъснато търсим външни причини за собственото си субективно преживяване на нещастието. Не най-богатите нации са най-щастливите нации. Затова подобен тип говорене не е добро за националното самочувствие. Еле пък навръх Нова година“, обясни психологът.

Той отнесе критично и към речта на лидера на БСП – Корнелия Нинова.

„Тук имаме опит за усмивка. В интериора и декора присъстват изключително много поздравителни картички, имаме елха… Не мога да се отърва от усещането, че това е някакъв задграничен революционен център, в който се отправя такова революционно послание”, анализира психологът.

„В речта си Зеленски показа, че е част от всички, насочи вниманието на украинците да погледнат на живота си по един хубав, приятен, красив начин. Няма вратовръзка, няма гербове около него, не е на бюро. Тази мрачна, нихилистична тържественост, която ние се опитваме да наложим, кому е нужна на Нова година? Не трябва да продължава тази традиция на траурност преди Нова година", заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ами... Абсолютно е така, Радев е жалък с тези надгробни слова навръх Нова година...
05.01.2020 13:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети