Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданов за военната помощ: МС избяга зад парламента

Политика

Йорданов за военната помощ: МС избяга зад парламента

Йорданов за военната помощ: МС избяга зад парламента - Tribune.bg
Снимка:

„Предполагам, че държавата би могла да дари оръжия, ако иска. Това е решение на Министерския съвет. Като цяло, МС избяга зад парламента - това е истината”. Така председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов коментира военната помощ за Украйна.

„Това е в прерогативите на Министерския съвет. Той можеше да вземе решение. Те избягаха в някаква степен. Така е, когато си в коалиция. Трябва да се съобразяваш с партньорите си”, подчерта още той.

„Ние нямаме танкове и ракети за даряване. В тази ситуация е най-добре човек да се опира на фактите. Имаше посещение в Украйна, имаше отправени конкретни искания и имаше решение на парламента за удовлетворяване на тези искания. Всичко останало е спекулации”, добави депутатът. 

Относно думи на украинския посланик у нас, че страната ни трябва да намери пари за ремонт на военната техника на Украйна, той каза: „Няма да коментирам украинския посланик. Защото в някои ситуации човек трябва да си премерва приказките. Ако държавата е поела ангажимент да ремонтира украинска техника и тя дойде тук - ние ще я отремонтираме”, уточни Йорданов.

За отношенията в коалицията председателят на ПГ на ИТН посочи, че от партията си държат на думата. „Когато сме подписали коалиционно споразумение, искаме да се спазва. Ако то бъде нарушено, това ще е основание за разваляне на коалицията за нас. Въпросът за Северна Македония е в споразумението”, каза още той.

„Компромис с националния интерес не сме ние тези, които ще го направим. Факт, че премиерът си позволява подобни опити. Може да не го усеща така”, коментира още Йорданов.

Дясната ръка на Слави отговори и на въпрос за поведението на премиера на срещата с превозвачите: „Когато си отишъл на разговори с професионална гилдия, трябва да мислиш малко повече, преди да говориш”.

Според него проблеми с президента има не правителството или коалицията, а определени партии в тях - ПП и БСП, но с ИТН не. Но смята, че не е добър подход да се ръсят квалификации, без да мислиш за последствията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати