Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: Ако Главчев смени министър в проектокабинета, ще е белег на все по-задълбочаващата се политическа криза

Политика

Йотова: Ако Главчев смени министър в проектокабинета, ще е белег на все по-задълбочаващата се политическа криза

Йотова: Ако Главчев смени министър в проектокабинета, ще е белег на все по-задълбочаващата се политическа криза - Tribune.bg
Снимка:

Тя подчерта, че сред предложенията има много добри специалисти

„Предложеният от Димитър Главчев кабинет е практическата реализация на промените в Конституцията. Това поискаха и това получиха. Оттук нататък отговорността е на номинирания за премиер, на министрите. Върху голяма част от предложените имена нямам никакъв поглед и не мога да коментирам. Определено обаче има много добри специалисти, какъвто е случаят с министъра на финансите Людмила Петкова“, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Ако Димитър Главчев реши да промени някой в този състав ще трябва да има много сериозни аргументи, защото това отново ще бъде белег на все по-задълбочаващата се политическа криза“, добави тя.

„Главчев беше единственият кандидат, който се съгласи да бъде премиер, не е имало други желаещи“, поясни вицепрезидентът.

Относно оставката на главния секретар на МВР тя заяви, че за нея е била изненадваща. „С приближаването на изборите, ще се вадят все повече нови и скандални факти, от така нареченото коалиционно или некоалиционно управление през последните девет месеца“, посочи тя.

По думите ѝ за някои партии, въпреки предупреждението на президента, предизборната кампания е започнала още от залите на президентството.

„Битката за службите на партията на политическата промяна не е нова. Опасно е Николай Денков да отправя атаки към ДАНС. То е опасно преди всичко за нас българите, защото руши и малкото доверие, което имаме от институциите, особено от службите за сигурност, в размирните времена, в които живеем“, заяви Йотова.

„Не познавам в собствената си практика - и българска, и европейска за толкова години политик, който да говори по такъв начин за службите за сигурност. Това се отбелязва от нашите европейски партьнори, това се пише. Искаме да влезем в Шенген. Кажете ми как на този фон те ще кажат убедено своето „Да“, добави Йотова.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети