Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: Чакаме да изникне името на купувача на „Лукойл“, който очевидно е договорен

Политика

Йотова: Чакаме да изникне името на купувача на „Лукойл“, който очевидно е договорен

Йотова: Чакаме да изникне името на купувача на Лукойл, който очевидно е договорен - Tribune.bg
Снимка:

Това е сюжет с продължение, чакаме следващите дни да изникне и името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, попитана дали има опасност за българските потребителите от продажбата на активите на "Лукойл".

Според нея е очевидно, че има опасност. "Това не е новина, тъй като, както по традиция правителството ни съобщава, и тази новина беше съобщена от министър Асен Василев през „Файненшъл таймс“, посочи Йотова, цитирана в БТА.

"Това, което ние искаме да знаем, е каква ще бъде съдбата на рафинерията, България ще има ли рафинерия, ще бъдат ли запазени работните места, ще осигурят ли работа за хората, как ще бъде запазена националната ни сигурност, как ще бъдат осигурени доставките и кой как ще гарантира цените на горивата", заяви тя.

По думите ѝ с „целия този цирк, който се разиграваше последните два месеца – дерогация с един срок, с втори срок, ще има, ще няма," очевидно целта е била да се заблудят българските граждани, да се спести истината и да не се отговаря на неудобните въпроси.

На въпрос относно напрежение сред управляващите заради освобождаването на директора на „Пирогов“ и неприемане на бюджета за догодина, Йотова заяви, че това са техни собствени вълнения. По този повод искам да ви припомня един запис, в който Асен Василев казваше, че този, който иска да стане министър, трябва "с кървавия си подпис" да гарантира чистката във всяко едно отношение на всички постове в държавата. Отговорът ми днес на вашия въпрос е, че очевидно директорът на „Пирогов“ е поредният в този списък, добави тя.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети