Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: Добре е да закрият служебните кабинети - няма да има нови Асен Василев и Кирил Петков

Политика

Йотова: Добре е да закрият служебните кабинети - няма да има нови Асен Василев и Кирил Петков

Йотова: Добре е да закрият служебните кабинети - няма да има нови Асен Василев и Кирил Петков - Tribune.bg
Снимка:

Добре е да закрият служебните кабинети, така ще избегнем риска от служебни министри като Кирил Петков и Асен Василев, които в крайна сметка благодарение на тези кабинети станаха политици, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова относно предлаганите конституционни промени от ПП-ДБ пред Нова тв. Тя смята, че да няма служебни кабинети може би това не е лошо предложение.

"Не сме във война с управлението, това е кампания срещу президента. ДПС управлява наред с ПП–ДБ и ГЕРБ и е редно да си влезе нормално в една коалиция, а не да е просто в поддържаща роля. Ако споделят еднакви възгледи, това е нормално", смята вицепрезидентът.

Йотова призовава думата "война" да се употребява малко по-спокойно, а на въпроса - във война ли са президентството с правителството, отговори отрицателно.

"Не, определено не", посочи Йотова. По думите й обаче наблюдаваме "една кампания на сглобката срещу българския президент."

Не виждам промяна в позицията му, отхвърли тя и допускането, че Румен Радев се е радикализирал след посещението у нас на украинския президент. Йотова напомни и факта, че срещата на държавния глава със Зеленски е била открита, за разлика от закритата в Министерския съвет. Освен това изказаната позиция на президента Радев била излагана вече от него и извън, и в България.

Вицепрезидентът обясни, че обществото, включително тя лично, е чакало дълго редовен кабинет и че съставянето му е добра новина въпреки "съмнителната коалиция", която сега управлява.

Йотова, обаче, не намира логика и прозрачност в управлението на този редовен кабинет.

"Стабилност - социално-икономическа, върховенство на закона, дебат пред очите на българските граждани очакват тя и хората. Тъкмо похвалихме закона на Крум Зарков по отношение на отчетността на главния прокурор - единствената хвалба в доклада на Брюксел, и само след няколко дни се внесе поправка, която го обезсмисля. Затова казвам, че не намирам логиката", даде пример Илияна Йотова. По думите й е очевидно, че има различни мнения по темата Украйна и предупреди, че това разделя обществото.

"А това, че някой иска да говори от името на присвоената демокрация - ще има единение тогава, когато вие се съгласявате с това, което ние мислим,

напротив е!", констатира Йотова. Според нея единение ще има тогава, когато всеки си каже какво мисли и се намери общата консенсусна точка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети