Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова иска промяна на Дъблинския регламент

Политика

Йотова иска промяна на Дъблинския регламент

Снимка:

Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в конференцията „Миграционният поток: ролята на институциите и обществото“.

„България трябва да защити своята позиция за повече средства и възможности за укрепване на границите, които са и външни граници на Европейския съюз. България трябва да извоюва средства за техника и обучение от двата фонда за миграция и убежище и за вътрешна сигурност, които са на обща стойност 18 млрд. евро. Неслучайно провеждаме тази конференция в Хасково – заради своя трансграничен характер Хасковска област е важна не само за сигурността на българските граждани, а и на европейските“, заяви вицето на Румен Радев.

„Малка България трябва да направи своя санитарен кордон по южната граница. Да отстоява пред европейските партньори да не разкрива допълнителни бежански центрове при нужда“, заяви Йотова и подчерта, че трябва да настоява и за промяна на Дъблинския регламент и за по-конкретни текстове за реадмисията.

Според Дъблинския регламент отговорност за мигрантите носи страната член, на чиято територия първо са стъпили.

Илияна Йотова е категорична, че България не трябва да приема новото предложение на ЕК идентифицирането на мигрантите и бежанците да се случва на европейска територия, а не в страната, която пресичат, за да стигнат до Европа.  


Топ новини

виж още

Актуална тема