Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: Извънредното положение не е, за да всява паника, а за да спасява от паника

Политика

Йотова: Извънредното положение не е, за да всява паника, а за да спасява от паника

Йотова: Извънредното положение не е, за да всява паника, а за да спасява от паника - Tribune.bg
Снимка:

Днес Министерски съвет правилно реши да предложи на Народното събрание въвеждането на извънредни мерки. НС правилно реши да ги гласува. Министърът на здравеопазването правилно издаде заповед да влязат в сила. За неопределено време ще живеем различно, с други правила и трябва да свикнем с тази мисъл. Спорът не е дали страната трябва да бъде в извънредно положение, а как то да даде най-добрите резултати. Извънредното положение не е, за да всява паника, а за да спасява от паника. Това написа в профила си във "Фейсбук" вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Подкрепям извънредните мерки, защото:

* Страната е в криза, чийто край трудно може да се предвиди.

* Защото изходът са верните и навременни решения за справяне в конкретната ситуация.

* Защото още по-важно е управлението на кризата от всички страни - от предотвратяване на нови огнища на зараза до лечението на вече пострадалите.

* Защото синхронът на институциите е задължителен, да работят заедно и да взимат силни и смели решения.

* Защото сега най-ценни са лекарите, сестрите, медицинските служители. Хората в бели одежди ще се справят с вируса. Познавам ги и им вярвам. Няма здравна система, която може да издържи в такава криза, ако не я защитим със собствената си отговорност.

* Защото извънредните мерки трябва да стигнат до най-малкото село и да се гарантира здравна сигурност на всеки български гражданин и всеки да има достъп до здравна помощ.

* Защото местните власти са решаващи за ограничаване на кризата.

* Защото специални мерки са необходими за най-слабите, най-уязвимите. Самотни възрастни хора, хора с увреждания, хора в отдалечените райони.

* Защото от още повече внимание се нуждаят семействата на заразените пациенти и те трябва да знаят, че не са сами.

* Защото за мнозина българи всеки неработен ден намалява драстично доходите. Затова е наложителен национален фонд за подпомагане на най-засегнатите.

Защото сме българи. Защото можем да бъдем единни пред лицето на кризата. Защото можем да се справим!", написа още Йотова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети