Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: Оценка за България е фактът, че три български имена се спрягат за ръководни постове в ЕС

Политика

Йотова: Оценка за България е фактът, че три български имена се спрягат за ръководни постове в ЕС

Йотова: Оценка за България е фактът, че три български имена се спрягат за ръководни постове в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Политическият елит на Европа не научи урока, даден му от европейските граждани, смята вицепрезидентът

„Политическият елит на Европа очевидно не е научил урока, който му дадоха европейските граждани на евроизборите в края на май. А те искат промяна. Три дни европейските лидери заседават, без да намерят консенсус за разпределението на ръководните постове. Пред очите ни се разиграва сериозен пазарлък за постове. Освен имената, които се въртят в рулетка, не знаем нищо за техните визии за промяна на Европейския съюз. Ако искаме да върнем доверието на европейците в европейските институции, трябва да обърнем този процес.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването в София на Регионална академия „Европейската перспектива за Западните Балкани“.

Пред журналисти вицепрезидентът коментира, че ако начело на Европейския парламент бъде избран председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и постът върховен представител на ЕС за външна политика бъде зает също от социалист, това би създало доста добър екип, който ще доведе до сериозни размествания в европейската ръководна конструкция, в работата на институциите, в правенето на политики.

Вицепрезидентът посочи, че е оценка за българската държава фактът, че три български имена се спрягат за ръководни постове.

За бъдещия български еврокомисар Илияна Йотова заяви, че България допуска грешка и трябва да има няколко варианта, за да може накрая да посочи най-подготвения човек за най-добрата позиция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети