Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова с критика към избора на нов български еврокомисар: Отново търсим работа на човека, а не човек за работата

Политика

Йотова с критика към избора на нов български еврокомисар: Отново търсим работа на човека, а не човек за работата

Йотова с критика към избора на нов български еврокомисар: Отново търсим работа на човека, а не човек за работата - Tribune.bg
Снимка:

Вицепрезидентът разкритикува свършената работа на първата официална визита на вицепремиера и външен министър Мария Габриел в Европейската комисия (ЕК). Според Илияна Йотова липсва най-важната новина, а именно  - какъв ресор ще получи новият български комисар, написа тя в профила си във фейсбук.

„За пореден път започват спорове кой ще заеме поста, но няма и дума какъв е този пост. Защо всъщност отиде външият ни министър? Какво договори? Или както обикновено се случва, търсим работа на човека, а не човек за работата.

Винаги съм смятала, че решението за ресора на българския комисар не може да се взема „на тъмно”, без дискусия между всички институции, независимо че предложението трябва да бъде дадено само от една“, допълва вицепрезидентът.

„Не може да бъде оправдание и краткият срок, който остава до края на мандата на Комисията. Особено сега - в условията на криза и война в Европа. Точно сега трябва да бъдем активни като държава, която знае каква е ролята ѝ на европейската политическа сцена“, пише още тя в профила си.

Вчера в телевизионно интервю съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков заяви, че Даниел Лорер ще е техният избор за еврокомисар.

Номинацията на ГЕРБ все още не е ясна. 

Даниел Лорер ще е предложението на ПП-ДБ за еврокомисар, от ГЕРБ също се чака кандидат

На 16 юни с официално писмо Урсула фон дер Лайен поиска от премиера акад. Николай Денков България да номинира еврокомисар, съобщиха от правителствената информационна служба. Новият еврокомисар трябва да довърши мандата на доскорошния представител на страната ни в ЕК Мария Габриел, която беше избрана за вицепремиер и министър на външните работи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети