Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова в Ловеч: Да се обещаем на отечеството си – тази клетва дължим на Апостола

Политика

Йотова в Ловеч: Да се обещаем на отечеството си – тази клетва дължим на Апостола

Йотова в Ловеч: Да се обещаем на отечеството си – тази клетва дължим на Апостола - Tribune.bg
Снимка:

„За Левски истинската свобода и истинската държавност бяха възможни само като общо българско дело“, това заяви Илияна Йотова в Ловеч по време на възпоменателните събития по повод 149 години от обесването на Апостола на свободата

„149 години по-късно отново полагаме основите на „храма на истината и правата свобода“ и вярвам в общата ни енергия да го съградим изцяло, за да имаме справедлива, достойна, модерна и сигурна България – дълг на всеки държавник, на всеки българин. Да се обещаем на отечеството си – тази клетва дължим на Апостола.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към стеклото се множество от хора пред паметника на Васил Левски в Ловеч. Йотова участва.

„Само с общи усилия ще преодолеем гравитацията на безпринципните различия, на умишленото противопоставяне, които ни теглят силно надолу и разпиляват енергията ни“, допълни още вицепрезидентът.

В словото си Илияна Йотова посочи, че Ловеч се е превърнал в център на българската революция със създадената от Левски Вътрешна революционна организация.

По думите й Левски е отговорността на всеки за общото добруване.

Илияна Йотова определи паметната дата 19 февруари като деня, в който всеки българин изкачва българската Голгота.

Преди официалната церемония вицепрезидентът присъства на панихида за Апостола в храм „Успение Богородично“. По-рано заедно с кмета на община Ловеч Корнелия Маринова положи цветя в Къкринското ханче и в местността „Пази мост“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети