Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат

Политика

Йотова: В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат

Йотова: В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат - Tribune.bg
Снимка:

Според нея месец след изборите няма съществени резултати по отношение на преговорите между политическите сили

В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат. Това е изключително и само негово право. Това коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова, информира БТА.

 Според нея месец след изборите няма съществени резултати по отношение на преговорите между политическите сили.

„Следим много внимателно и анализираме цялата ситуация, опитваме се да следим и преговорите между политическите партии, особено между първите две коалиции, доколкото тези срещи са публични. Пред нас, българските граждани, се говори много за управленски програми, за приоритети, а сякаш темата за разпределението, постовете, влиянието и ресурсите на бъдещото управление определено занимава повече преговарящите, отколкото онова, което всички ние очакваме“, отбеляза вицепрезидентът.

По отношение на проектобюджета Йотова коментира, че е спокойна дотолкова, че служебният кабинет е подготвил всичко, за да може следващото редовно правителство и мнозинството в парламента да има на какво да стъпи. По думите ѝ народните представители могат да променят всичко в тази основа на бюджета.

„Важното е да няма наддаване, както имаше голяма заплаха за това преди втори април, за да може този бюджет да бъде реалистичен и да не доведе до фалита, а до стабилизирането на държавата“, каза още Йотова.

Тя призова депутатите към повече отговорност. „С или без правителство, всички чакаме този бюджет и не само защото формалните срокове изтичат съвсем скоро, а защото от общините до най-обикновените хора имаме нужда от това да направим живота си предвидим, да направим плановете си, бизнесът да разчете своите срокове, хората да са сигурни в доходите си и за това, че ще могат да плащат сметките си“, отбеляза вицепрезидентът.

Илияна Йотова присъства в Първомай на празника на града. На площада пред читалище „Св. св. Кирил и Методий“ тя участва в запалването на традиционния огън, с който се дава начало на 50-ите Майски културни тържества „Първомай 2023“. Кметът на Първомай Николай Митков връчи на вицепрезидента Почетния знак на града.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати