Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова за проф. Габровски: Блестящ лекар, изненадах се, че е приел да се занимава с политика

Политика

Йотова за проф. Габровски: Блестящ лекар, изненадах се, че е приел да се занимава с политика

Йотова за проф. Габровски: Блестящ лекар, изненадах се, че е приел да се занимава с политика - Tribune.bg
БГНЕС

„Блестящ лекар, блестящ неврохирург. Надявам се с тази прецизност, с която помага и оперира хората, да намери най-добрия език с тези, които ще покани за своя кабинет, и най-вече да убеди народните представители и мнозинството, че си заслужава да го подкрепят. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка с номинацията на проф. Николай Габровски за премиер, издигната от ГЕРБ-СДС.

Коментарът си Йотова направи по време на Международната конференция на тема STOP HATE SPEECH („Да спрем езика на омразата“), която е организирана от Прокуратурата на Република България и Европейската еврейска асоциация, и се провежда днес и утре.

Проф. Габровски прие първия проучвателен мандат от президента Румен Радев по-рано днес на „Дондуков“ 2.

„Познавам го преди всичко като специалист. Изненадах се от това, че е приел да се занимава с политика. Все си мисля, че лекарите са по-полезни на своите пациенти“, допълни тя.

Илияна Йотова очаква, че партиите ще вземат своите решения не заради проф. Габровски, а заради политическото място, което отстояват, заради своите идеи и това кой го е номинирал, като подчерта, че най-вече те трябва да преодолеят езика на омразата помежду си. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати