Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова за ветото на президента: Мотивите са ясни и категорични

Политика

Йотова за ветото на президента: Мотивите са ясни и категорични

Йотова за ветото на президента: Мотивите са ясни и категорични - Tribune.bg
Снимка:

„Мотивите, които президентът изложи, когато наложи ветото си днес, са достатъчно категорични и ясни. Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да вярвам на него, а не на политици, които правят от това политика, но не мислят за това как България ще посреща следващи бедствия.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка с наложеното от президента вето върху решението на НС да даде 100 БТР-а на Украйна.

„Единственото нещо, на което се надявам, е да има същинска дискусия в залата, а да не се прегласува просто формално, само защото Радев е наложил ветото”, добави Йотова.

На въпрос относно словесните спорове между президента и НС, тя коментира: „Когато нямаш сериозни аргументи, когато нямаш аргументи да защитаваш своята теза, е да си служиш с квалификации”.

Вицепрезидентът напомни наскоро излязло социологическо проучване, според което сегашното мнозинство и парламентът са с най-ниския рейтинг за целия преход.

„В такава ситуация и управляващото мнозинство, и „не-коалицията“, и правителството, трябва май да се позамислят”, посъветва Йотова. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети