Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова захапа БСП: Много партии заложиха на езика на омразата и фалшивите новини

Политика

Йотова захапа БСП: Много партии заложиха на езика на омразата и фалшивите новини

Йотова захапа БСП: Много партии заложиха на езика на омразата и фалшивите новини - Tribune.bg
Снимка:

Европейските граждани гласуваха за тези, които им дадоха надежда, каза вицепрезидентът

„В стремежа си да привлекат повече гласове много партии заложиха на езика на омразата. Той надделя над фалшивите новини в кампанията за европейските избори. Европейските граждани гласуваха за тези, които им дадоха надежда, и против тези, които ги караха да мразят.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на международна конференция в София, посветена на дезинформацията и фалшивите новини в контекста на европейските избори, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според вицепрезидента рекордно високата избирателна активност е показала, че европейските граждани не са безразлични към политиките в Европа.

Още в началото на кампанията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към кандидатите за евродепутати и ги призова да не използват езика на омразата. „Искам да сме си ние – добронамерени, градящи, хората все пак виждат“, каза тогава Борисов. Избраният език от водещите партии БСП и ГЕРБ пролича още в първия дебат между водачите на листите – Мария Неделчева-Габриел и Елена Йончева. „Мария Габриел направи смешна Елена Йончева. Много по-компетентна е, а Йончева само вика и говори апокалиптични неща, което е ужасно и плаши инвеститорите. Йончева страшно се изложи, не знае комисиите дори. Щом като на Мария Габриел вече се наложи да и се усмихне снизходително...“, написа след дебата бившият заместник-министър на правосъдието Валери Тарандов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети