Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Юлиан Ангелов: В национален мащаб ВМРО получава над 5% от гласовете на българите

Политика

Юлиан Ангелов: В национален мащаб ВМРО получава над 5% от гласовете на българите

Юлиан Ангелов: В национален мащаб ВМРО получава над 5% от гласовете на българите - Tribune.bg
Снимка:

„В национален план Организацията има над 140 хиляди гласа за съветници, а в 11 места нашите кандидати за кметове излизат на балотаж“, посочва той

След първи тур на местните избори ВМРО взима над 5% от действителните гласове и се затвърждава като водеща политическа сила в страната. Това сочи анализ, направен от председателя на Националния предизборен щаб и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, на база почти 100% от обработените от ЦИК протоколи, съобщават от пресцентъра на партията.

„В национален план Организацията има над 140 хиляди гласа за  съветници, а в 11 места нашите кандидати за кметове излизат на балотаж. Това са Пловдив-град, район „Южен“ на Пловдив, Сандански, Златарица, Трявна, Елин Пелин, Костинброд, Каварна, Левски, Тутракан, Опан. На втори тур ще се явят и много наши кандидати за кметове на кметства“, посочва той.

Според анализа общинските съветници в страната са над 240, което е два пъти повече от 2015 г. С тези резултати ВМРО категорично се нарежда като втора, трета или четвърта политическа сила по места, което показва тенденцията, очертала се в национален план след европейските избори през май т.г.

„Възходът на Организацията е показател, че хората гласуват доверие на нашите кандидати и на идеите, които отстояваме последователно по места, но и в национален план. Резултатът показва също, че на бъдещи парламентарни избори ВМРО с категоричност ще се бори за добро представителство в Народното събрание“, заявява Юлиан Ангелов.

„Ниската избирателна активност на тези избори обаче отново даде поле за изява на корпоративния и купен вот – неморални практики, които ние категорично не приемаме. Ето защо благодарим на тези, които честно и по съвест ни подкрепиха и призоваваме всички български граждани да гласуват на втория тур, за да покажат волята си. Така ще бъдат игнорирани и гласовете, които биха дали превес в местната власт на един или друг кандидат по нечестен начин“, казва още председателят на Националния предизборен щаб на ВМРО – БНД.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати