Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Юлиан Попов: Президентът да си назначи съветник по околната среда, който може да смята

Политика

Юлиан Попов: Президентът да си назначи съветник по околната среда, който може да смята

Юлиан Попов: Президентът да си назначи съветник по околната среда, който може да смята - Tribune.bg
Снимка:

Ветото на данъка на старите коли е необмислено партийно заяждане а ла Корнелия Нинова

„Президентът би трябвало да оттегли ветото си и да си назначи съветник по околната среда, който може и да смята.“ Така бившият екоминистър Юлиан Попов коментира във фейсбук профила си новото вето на президента Румен Радев върху Закона за корпоративното подоходно облагане, така наречения данък на старите коли.

„Ветото е или удивително необразован политически акт, или някакво дребно и необмислено партийно заяждане а ла Корнелия Нинова, или спонтанен и дълбоко необразован порив на популизъм“, смята Попов.

И допълва, че грешки стават дори и да си президент. „Не бива да се инатиш, когато направиш нещо несъстоятелно, особено ако си бивш военен“, категоричен е бившият министър.

На 7 ноември парламентът прие промените, с които влизат в сила по-високи данъци за старите автомобили. Веднага след ветото на Радев, кметовете се обявиха категорично против него. От Националното сдружение на общините в Република България заявиха, че искат среща с президента, за да му обяснят колко е опасно замърсяването на въздуха и до какво ще доведе неограничаването на старите автомобили. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети