Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Юлиан Попов: Протестите на енергетиците и миньорите се политизират

Политика

Юлиан Попов: Протестите на енергетиците и миньорите се политизират

Юлиан Попов: Протестите на енергетиците и миньорите се политизират - Tribune.bg
Снимка:

"Протестите се политизират. По принцип всеки един протест се политизира. Особено в предизборна ситуация, съвсем естествено е, когато има недоволство към него да се придърпат партии, които искат да спечелят от това", това коментира в предаването "Денят започва" по БНТ министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

Няколко дни продължава протестът на миньорите и енергетиците. Те настояват до 2030 г. мините и ТЕЦ-овете да не се затварят и тогава да се мисли какво ще се прави, но всички планове да бъдат ясно разписани в документ от правителството. Другото им искане е след като плановете за справедлив преход се внесат в Европейската комисия, да се проведе широко обществено обсъждане.

"Протестите говорят за силен център на власта, който иска да придвижи реформи, които са забавени по различни причини. Това довежда до напрежение, но е важно правителството да бъде достатъчно решение", смята министърът.

"За енергетиците и за въглищните региони има големи пакети. Много често чувам, че Брюксел ни дава едни пари, за да затворим централите. Това не е вярно. ЕС ни осигурява средства, за да се справим с един процес", каза още Попов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати