Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Юлий Москов: Този президент е като Ван дер Любе - пали парламента и се грее на огъня

Политика

Юлий Москов: Този президент е като Ван дер Любе - пали парламента и се грее на огъня

Юлий Москов: Този президент е като Ван дер Любе - пали парламента и се грее на огъня - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев е жаден за власт

„Президентът отказва да разговаря с правителството и с парламента. Това е скандално.  Този президент играе ролята на Ван дер Любе - пали парламента и се грее на огъня. Питам се дали е бил летец, или сапьор“. Този коментар направи журналистът Юлий Москов пред ТВ Европа.

„Румен Радев е жаден за власт. Той непрекъснато без абсолютно никакво основание, нещо повече, без правни основания, се намесва в работата на правителството. Той няма това право, защото Конституцията е решила така“, категоричен е Москов. Като пример той посочи и даването на бюджета на Конституционния съд. Чрез тези действия президентът се намесва в разпределението на бюджетния излишък, а няма такова право, тъй като според Конституцията с бюджета се разпорежда само и единствено правителството.

„Дайте ми един пример за тези две години, когато президентът подкрепи правителството“, призова журналистът.

"Исканията и на президента, и на Корнелия Нинова са да не се дават пари в инвестиционни проекти, да не са дават пари за инфраструктура. Защо? За да се спре икономическото развитие на страната“, е мнението на Москов.

По думите му БСП твърди, че е социална партия. Ръководител на партията в Пловдив е милиардерът Георги Гергов, първият ръководител в Общинския съвет в Бургас е милиардерът Бенчо Бенчев, който ходи на работа с Ролс - Ройс. Корнелия Нинова е приватизатор. Според Москов не е редно тези хора да говорят за социална справедливост.

Според политологът Татяна Буруджиева хората се фокусират върху президента заради липсата на силна опозиция.

Москов обаче не смята, че Раде изразява мнението на хората. „През целия си живот е живял в казарма – едно затворено и строго охраняемо място. Там народът го няма. Сега е президент. Живее на петия етаж на една много охраняема сграда. Къде е народът?“, посочи той.

И двамата се обединиха около мнението, че в Европа премиерът Бойко Борисов е уважаван лидер. По думите им на фона на Корнелия Нинова Борисов е светец.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп