Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Юрий Асланов за оставката на Нинова: Подсказва желание да осуети мобилизацията за Радев на втория тур

Политика

Юрий Асланов за оставката на Нинова: Подсказва желание да осуети мобилизацията за Радев на втория тур

Снимка:

Оттеглянето на Нинова може да „отпуши“ БСП, необходим е оздравителен процес, смята социологът

Оставката на Корнелия Нинова може да „отпуши“ БСП, която е очевидно маргинализирана и е една от партиите в миманса. Това мнение изрази пред БНР социологът Юрий Асланов, който е част от вътрешната опозиция в партията.

„Моментът, който е избран Нинова подсказва желание или намерение да смути, да осуети, да обърка мобилизацията за подкрепа на Радев на втория президентски тур в неделя“, смята Асланов. Той допълни, че свикването на Националния съвет в деня за размисъл може да обърка много хора.

На въпрос създава ли интрига оставката на Нинова преди балотажа за президентските избори в неделя, Асланов посочи:

„Може и така да се каже. Макар на мен все още да не ми изглежда като оставка. Веднъж се е случвало и знаем какво последва. Не ѝ вярвам, не знам какво цели.“

„Това е някакъв театър, някаква публична игра. Истината е, че приключилият избор за парламент доказа, че тази поредица от изборни загуби не е случайна и тенденцията може да се превърне в необратима с хоризонт евентуалното изчезване на партията от политическата сцена“, заяви социологът.

Партията е очевидно маргинализирана и вече не е ключов фактор в политическия живот, смята Юрий Асланов.

„Тя е една от партиите в миманса. Тя е сведена до нивото на една от средните или малките партии. Това е тъжният резултат.“

По думите му оставката може да „отпуши“ партията и няма значение кой точно ще поеме ръководството.

„Трябва да започне оздравителен процес в партията, която беше разделена не от Румен Радев, а от самата Корнелия Нинова още преди години“, категоричен е социологът.

„Новите победители нямат избор – трябва да говорят и с БСП, ако е искрено намерението им да формират мнозинство и да направят редовно правителство“, подчерта Юрий Асланов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема