Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението

Политика

За 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението

За 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението - Tribune.bg
Снимка:

Въпреки тежкото наследство от кандидатите за властта днес, държавата продължава да се развива, каза Борисов

За последните 11 години България е увеличила три пъти своите нетни активи на глава от населението до 9586 евро. Това е видимо от проучване на авторитетния германския застраховател Allianz . Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

„Въпреки тежкото наследство от кандидатите за властта днес, държавата продължава да се развива. И това е видно от оценката и анализите на международните експерти“, коментира премиерът.

По думите му благодарение на добрите резултати през последните години българските домакинства и икономика са подготвени за кризата.

„Това не ни успокоява, а ни амбицира да работим още по-усърдно. Разумната финансова политика, борбата с контрабандата и инвестициите ни позволиха за пореден път да увеличим с нови 10% заплатите в бюджетния сектор. Пенсиите също ще бъдат увеличени и догодина, а до края на пандемията ще продължим да подкрепяме възрастните хора с допълнителни 50 лeва към пенсиите“, допълни Борисов.

Премиерът отбеляза, че правителството продължава с политиките за помощ на бизнеса, с които вече са запазени близо 300 000 работни места.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Itsob0001 Но дали се е увеличил жизнения стандарт?
Или инфлацията е изпреварила всичко.
14.10.2020 10:40 / Отговор
марица Скъпи г-н Борисов, нито съм нетен , нито съм брутен актив на Р.България. Според Конституцията на Р.България съм ГРАЖДАНИН и ТВОЙ РАБОТОДАТЕЛ( и на всички твои подопечни в МС). Заявявам ти НАЙ-ОТГОВОРНО , че стандарта на живот за годините на твоето управление е паднал 2пъти , сещаш се - покупвателната възможност на населението за най-неоходимите продукти , далаверите за които чувам са безумни - тези в строителството на ключови инфраструктурни проекти , простащината, морала и борческите приоми в не малка част от подрастващите са в геометрична прогресия... а 50лв. за пенсионерите си ги сложете там - където слънце не влиза. По- добре дайте възможност на умни люде да управляват , идете си на село при храстчетата , птичките и пчеличките. Г-н Борисов , Вие сте едно политическо и управленско недоразумение в новата история на Р.България
14.10.2020 12:32 / Отговор
Мдам Марица, Вие можете единствено да сте тежък пасив от миналото, неспособен да се адаптира. Ако и през последните години доходите Ви са паднали, явно за нищо не ставате. Държавата не Ви е майка кърмилница и не трябва да дондурка когото и да било. Ако никъде не се нуждаят от уменията Ви, то вината е само Ваша, че не сте се придобили навреме подходящи такива, за да си осигурите приличен жизнен стандарт. И не очаквайте всички да живеят еднакво добре, защото не всички сме еднакво умни, талантливи или работливи. Вашият живот в огромна степен е продукт на собствените Ви усилия и способности. Не се оправдавайте с политици, световни заговори и извънземни.
14.10.2020 15:27
КАПИТАН СМЪРТ ЗНАЧИ НАСЕЛЕНИЕТО Е КРАДНАЛО ЕВРО ПАРИТЕ ПРЕЗ ТИЯ 11 ГОДИНИ :)
14.10.2020 20:15 / Отговор
2 МИЛИОНА ЕМИГРАНТИ А НАС БРОИШ ЛИ НИ БЕ, КУ РВО НАГЪЗЕНА ?
14.10.2020 20:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати