Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За Христо Иванов в коалицията липсва координация

Политика

За Христо Иванов в коалицията липсва координация

За Христо Иванов в коалицията липсва координация - Tribune.bg
Снимка:

Забелязва се недостатъчна координация между различните партии във властта, заяви пред БНТ съпредседелят на „Демократична България” и народен представител Христо Иванов. Той обобщи първите 100 дни на четворната коалиция:

„Управлението може да бъде критикувано за недостатъчна степен на координация, без съмнение. И това е разговор, който ние водим и ще продължим да водим”, коментира Иванов.

„Координацията в коалицията е трудна априори, защото става дума за една много сложна и разнолика коалиция”, опита да обясни различията Иванов.  Той не прие определениетона ГЕРБ за управлението - „башибозук”

„Коалицията продължава да бъде безалтернативна, защото идеята, че предсрочни избори ще покажат нещо коренно различно - това е възможно, но после ще се чудим дали случайно на тези избори не се е явил Путин”, заяви той, визирайки предстоящия ляв проект.

В някои отношения работим най-лесно с БСП, защото си знаем разликите, каза още Иванов.

„Демократична България” и БСП са на различни позиции в управляващото мнозинство за това дали трябва да предоставим оръжейна помощ на Украйна”, допълни той. „Какъв ще е резултатът - тепърва ще спорим, защото това не е лесно решение българското общество е разделено и е добре да мине такова обсъждане и да се роди консенсус. Рискът да минем на варианта „плаващо мнозинство” - решение тип „шведска маса” - днес си сипвам от пържените яйца с вас, утре пия кафе с някой друг, е фундаментален риск за нас и е нещо, което ни плаши. От тази гледна точка сме много въздържани да правим подобни провокации”, каза Иванов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети