Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За кого бихте гласували на 26 май? (АНКЕТА)

Политика

За кого бихте гласували на 26 май? (АНКЕТА)

За кого бихте гласували на 26 май? (АНКЕТА) - Tribune.bg
Снимка:

Вече е официално – Елена Йончева повежда листата на БСП за предстоящите европейски избори. Въпреки предупрежденията на видни лица в левицата, Йончева беше предпочетена пред президентa на ПЕС Сергей Станишев.

ГЕРБ все още нямат официален водач. Знае се обаче, че структурите масово номинират Mария Неделчева-Габриел. Тя има над 10 000 номинации, които са от 232 общини.

Какво се знае за двете?

Елена Йончева – От Москва до БСП

Eлена Йончева е родена на 27 май 1964 г. в град София, България. Майка ѝ е рускиня, баща ѝ – българин. Завършила е телевизионна журналистика в Москва. От 1994 до 2009 г. има съвместно съжителство с политика Сергей Станишев, с когото се познават още от студентските си години в Москва, сочи справката за нея в Уикипедия.

През септември 2015 г. президентът на Украйна Петро Порошенко подписва забрана за влизане в страната на 388 политици и журналисти, верни на Русия. Сред 41 журналисти и блогъри от цял свят попада и Йончева.

През 2017 г. Е. Йончева е част от инициативния комитет, издигнал за кандидат-президент Румен Радев. След като става президент, той я включва в екипа си като прессекретар на Президентството. Скоро след това тя напуска и е избрана за депутат в 44 Народно събрание от групата на БСП. Там Йончева продължава да се изявява като журналист – прави документални филми, в които цели да уязви управлението.

В началото на 2019 г. прокуратурата повдига обвинение срещу нея за пране на пари, свързано с аферата КТБ.

Майка на един син.

Mария Неделчева-Габриел – От Хаджидимово до Брюксел

Мария Неделчева е родена на 20 май 1979 г. в село Хаджидимово, Гоце Делчев. Завършва Езикова гимназия в Кюстендил и Българска и френска филология в Пловдивски университет. Продължава образованието си в Института по политически науки и магистратура по международни отношения в Докторската академия по политически науки в Бордо, Франция.

Мария Неделчева-Габриел е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) (от 2009 г.), зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата (от 2014 г.).

На 7 юли 2017 г. става еврокомисар по цифровата икономика и общество. Като такава повежда битка срещу фалшивите новини и за равенство между половете. Централно място в извънпарламентарната дейност на Мария Габриел заемат инициативите, насочени към младите хора.

Майка на един син.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

svetoslav angelov savov za Mariq Gabriel
19.03.2019 14:36 / Отговор
Клавдия ЗА НИТО ЕДНА ОТ ДВЕТЕ.
19.03.2019 16:59 / Отговор
Още оферти Очаквам всички листи о тогава ще взема решение.
19.03.2019 17:18 / Отговор
Иванов Със сигурност няма да гласувам за дамата, която е получавала пари от Цветан Василев в своя офшорка!
19.03.2019 18:36 / Отговор
Еретика Нима само заради съпруга си.Аз си мисля и заради нейните способности.До сега в какво се е проявила.А ми тя се оказа майстор на замазват ето и подмазването.Е такива ги избира комунистът Бойко Борисов.Помните ли Симеон имаше снаха на политбюро Меглена Кунева Пръмова.А Бойко отиде още по далеч.Той си има ВНУЧКА НА ПОЛИТБЮРО Лиляна Павлова.А какви ги направи тя като министър по време на уж успешното европредседателство.Западняци те дойдоха ядоха,пиха за наша сметка и след това се изходи ха и толкова.От членство в НА ТО аз не виждам никаква полза.От кого ни пазят ами от никого.За какво им е България.Ами българските управстващи и политици за 30 сребърни ка ходят вечно със с влечение гащи.Е за какво ни е ЕС.Ами пак да ни скубят.Е нашите деца да им слугуват. Била малка безработицата.Ами как няма да е малка като няма кой да работи.
20.03.2019 06:21 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети