Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За няколко години: ММС и МС са отпуснали близо 20 млн. лв. за спортна инфраструктура във Варна и района

Политика

За няколко години: ММС и МС са отпуснали близо 20 млн. лв. за спортна инфраструктура във Варна и района

Министърът на младежта и спорта и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС във Варна Красен Кралев се срещна със симпатизанти в район „Младост“ и район „Одесос“ във Варна. Той им благодари за силната подкрепа и доверието, което му гласуват винаги.

„Само със стабилна държава и единно общество можем да преминем през тези тежки времена“, каза Кралев.

По време на срещата в район „Младост“ той получи почетен плакет в знак на благодарност от европейския и световен вицешампион по вдигане на тежести и президент на СК „Титан“ Радостин Димитров.

„Огромни благодарности на г-н Кралев за всичко, което прави за нас и целия български спорт. Това е първият спортен министър, който работи усилено за развитието на спорта в цяла България“, каза Димитров. През 2019 г. залата за вдигане на тежести към Спортно училище „Георги Бенковски“ бе изцяло реконструирана със средства отпуснати от ММС на стойност 110 450 лв.

През последните няколко години Министерство на младежта и спорта и Министерски съвет са отпуснали близо 20 млн. лв. за спортна инфраструктура във Варна и района. Извършен е цялостен ремонт на Двореца на културата и спорта на стойност 12,8 млн. лв., там се изгради и една от най-модерните боксови зали в страната.  В ДКС се организират състезания от най-висок ранг и 14 клуба провеждат своите тренировки.

Основно е ремонтирана НСБ „Спортпалас“, цялостна модернизация и промяна на облика се извърши на стадион „Тича“ и стадион „Спартак“. Реконструкцията на зала „Владислав“ в спортен комплекс „Черно море“ е на стойност 668 479 лв. Изгради се изцяло нов хангар за лодки във ветроходна спортна база „Бриз“, монтирано е осветление на тенис кортовете „Черно море – Елит“ и др.

За реновиране на Спортно училище „Георги Бенковски“ са отпуснати 2,8 млн.лв, допълнително се реконструира залата за вдигане на тежести за 115 470 лв. В момента се изграждат три игрища за мини футбол в Игнатиево, Цонево и Бенковски за близо 450 000 лв.

ГЕРБ-Перник подари нови екипи на футболистите от „Димитровец“ГЕРБ-Перник подари нови екипи на футболистите от „Димитровец“

Чисто нови екипи и пожелания за успехи и много победи получиха спортистите на футболен клуб „Димитровец“ в община Ковачевци  от кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ–СДС в 14 МИР Перник.

Те разговаряха с момчетата за предстоящите им изяви и ги запознаха с приоритетите, залегнали в управленската програма на ГЕРБ за следващите четири години в областта на спорта.

„Правителството ще продължи с изграждането и реконструкцията на спортни съоръжения в цялата страна. Ще се повишат и средствата, които се отпускат за спортните клубове. Сред предимствата в областта на спорта са изграждането на физкултурни салони в училищата, които нямат условия за провеждане на часовете по физическо възпитание“, сподели водачът на листата Кирил Ананиев.

Той допълни още, че в следващите четири години се очаква да започнат сериозни инвестиции в изграждането и реконструкция на плувни басейни.

Стадионът в община Ковачевци е една от базите в страната, която се модернизира по Програмата за развитие на селските райони. Съоръжението е построено през 1980 година. В реновирането бяха вложени близо 4 400 000 лв. В рамките на проекта беше  реконструирано футболното игрище, лекоатлетическата писта и пясъчникът за дълъг скок.

ФК „Димитровец“ е създаден през 1928 г. През годините тимът се състезава в „А“ областна група на град Перник и региона.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още