Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За Овчаров да сме енергийно независими от Русия била "глупава" цел

Политика

За Овчаров да сме енергийно независими от Русия била "глупава" цел

За Овчаров да сме енергийно независими от Русия била глупава цел - Tribune.bg
Снимка:

Постоянните битки на Корнелия Нинова не водят до успехи, смята той

"България никога не е била по класификацията на ЕС зависима от Русия заради ядрения потенциал, който има. Единствената ни зависимост е от газта. Русия е много по-зависима от България.“ Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров пред bTV. Според него да сме енергийно независими от Русия била "глупава" цел.

„Когато обсъждаме проекти като „Турски поток“, трябва да знаем всички параметри. Такива в момента не са ясни. Промяната на стратегията ни за преструкториране на газопровода трябва да се направи буквално за 10 дни. АЕЦ „Белене“ е дъвка, която ни струва милиарди. Не мислим за проектите, а как да разпределим едни пари“, каза още Овчаров.

Овчаров коментира и темата БСП. "Нашите ръководители в БСП трябва да са наясно, че не са избрани от Бога и не са вечни, и че имат мисия да печелят избори. Корнелия Нинова трябва да има отбор, защото политиката е маратон, а не лашкане наляво и надясно. Постоянните ѝ битки с политическия враг не водят до успехи. Аз искам БСП да влезе във властта, но успешно", каза Овчаров.

Бившия министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Станишев" коментира и обвинението, което му беше внесено от прокуратурата в съда. 24 млн. са щетите за Мини Бобовдол, а Овчаров е обвинен в умишлена безстопанственост за периода 2006-2009 година. обвинението, което е било внесено в Специализирания наказателен съд, е за три пъти по-големи щети от записаните в първия вариант на обвинението.

„Само се надуват бомбастични числа", смята той. Овчаров бил убеден в правотата си и не смятал да дава обяснения на прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети