Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За първи път в България: Посещение на външния министър на Йордания

Политика

За първи път в България: Посещение на външния министър на Йордания

За първи път в България: Посещение на външния министър на Йордания - Tribune.bg
Снимка:

Екатерина Захариева и Айман Сафади ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически паспорти

За първи път в България пристига йордански външен министър. Айман Сафади ще е на визита у нас от 19 до 21. Той е поканен да посети страната ни от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от МВнР.

Двамата министри ще разговарят на четири очи във вторник, а след това ще има и разговори между делегациите на двете държави.

Министър Захариева и йорданският външен министър ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти.    

Екатерина Захариева беше на посещение по покана на Айман Сафади в Йордания през декември 2018 г. Двамата министри са се срещали и в рамките на различни международни форуми в последните месеци - на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, на срещата за Близкия изток в Дъблин, в ООН. 

Йордания е ключов партньор на България, на Европейския съюз и НАТО в региона на Близкия изток. Стокообменът между България и Йордания за първите 4 месеца на т.г. възлиза на 9,7 млн. долара като в сравнение със същия период на 2018 г. бележи ръст от повече от 21 на сто. За 2018 г. двустранният стокообмен възлиза на стойност 25,2 млн. долара.  

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати