Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За първи път в България: Посещение на външния министър на Йордания

Политика

За първи път в България: Посещение на външния министър на Йордания

Снимка:

Екатерина Захариева и Айман Сафади ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически паспорти

За първи път в България пристига йордански външен министър. Айман Сафади ще е на визита у нас от 19 до 21. Той е поканен да посети страната ни от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от МВнР.

Двамата министри ще разговарят на четири очи във вторник, а след това ще има и разговори между делегациите на двете държави.

Министър Захариева и йорданският външен министър ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти.    

Екатерина Захариева беше на посещение по покана на Айман Сафади в Йордания през декември 2018 г. Двамата министри са се срещали и в рамките на различни международни форуми в последните месеци - на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, на срещата за Близкия изток в Дъблин, в ООН. 

Йордания е ключов партньор на България, на Европейския съюз и НАТО в региона на Близкия изток. Стокообменът между България и Йордания за първите 4 месеца на т.г. възлиза на 9,7 млн. долара като в сравнение със същия период на 2018 г. бележи ръст от повече от 21 на сто. За 2018 г. двустранният стокообмен възлиза на стойност 25,2 млн. долара.    

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още