Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За първи път: Жена става посланик на Русия в България

Политика

За първи път: Жена става посланик на Русия в България

За първи път: Жена става посланик на Русия в България - Tribune.bg
Снимка:

Елеонора Митрофанова сменя Анатолий Макаров

Русия ще има нов посланик в София. Жена ще смени дългогодишния представител на Москва Анатолий Макаров.

Новата посланичка се казва Елеонора Митрофанова, съобщава ТАСС. Родена е пред 1953 г. и има впечатляваща кариера и международен опит.

Завършила е Московския институт за международни и икономически отношения. После работи като одитор в Сметната палата (1995—2001 г.), първи заместник-министър на външните работи (2003—2004 г.), директор на службата към дипломатическата централа на Русия с ресор подкрепа на руснаците, живеещи извън пределите на страната (2004 – 2009 г. и 2019 – 2021 г.) и е представлявала Русия в ЮНЕСКО в продължение на 10 години (2009 – 2019 г.).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Инфо Приятелка на Бокова.
15.01.2021 19:49 / Отговор
Анастас #

Руска Пача с визия на Квазимодо !

- 'Фащаме ли бас !!??

(спортсменски)
15.01.2021 20:00 / Отговор
От Лупа.бг: Своеобразна кулминация в съвместната дейност между Бокова и Митрофанова е сключеното от ЮНЕСКО споразумение с виртуалната "космическа държава Асгардия" на руския предприемач и бивш генерален директор на "Алмаз-Антей" Игор Ашурбейли. Това се случва през 2017 г. Споразумението с космическата държава Асгардия е шокирало голям брой служители на ЮНЕСКО – организацията на ООН, която освен за културното наследство, отговаря и за образованието и науката. Асгардия е спонсорирала учредяването на медал на ЮНЕСКО "За принос в науката за космоса" с 260 хиляди евро, като фактически в замяна е получила първото си сериозно признание на международно ниво.
Договорът е прекратен едностранно от новата директорка на ЮНЕСКО Одри Азуле след вътрешна ревизия на наследството, оставено от Бокова в международната организация
15.01.2021 20:04 / Отговор
Тартаковер Качеството на изпратения посланик, говори повече от всичко за отношението на една държава към другата. Русия ни праща посланик с впечатляваща дипломатическа и международна биография, Съединените щати-една треторазрядна чиновничка, чак да ти се погади от оскърбление. Но мазното, сгънато в кръста и дълбоко раболепно правителство, не заслужава уважение и господарите зад Океана добре са го оценили. Бедата е, че освен тези блюдолизци, тук живеят и хора с достойнство, самоуважаващи се и доста по-стойностни от "господарите". За съжаление сме избрали погрешка, точно тези слуги, чрез които залепваме мръсното петно върху добри хора.
15.01.2021 20:45 / Отговор
ЖЪЛТАТА КНИЖКА.... ЧЕРВЕНИЯ ПОМИЯР............... ТАРТАКОВЕР.................................................. СЕ Е СГЪНАЛ НА ДВЕ В КРЪСТТА В ОЧАКВАНЕ НА...............
РУСКАТА КОБИЛА.......... ЧЕРВЕНАТА МАТА ХАРИ.............. ПУТИНСКАТА ПОСЛАННИЧКА.....
КОРУМПИРАНИЯТ РУМЕН РАДЕВ СЛАГА САМОВАРА НА ПЕЧКАТА..........
ЖАЛКИ РУСОФИЛИ-БЪЛГАРОУБИЙЦИ.........
15.01.2021 22:23
Тази впечатляваща мрждународничка на 67 г. не трябва ли да е в заслужена пенсия?!
16.01.2021 06:23
От Faktor.bg: Новият руски посланик идва у нас точно преди изборите за Народно събрание. На есен предстоят и президентски. От тези избори ще зависи в каква посока ще върви България. Именно 2021 е годината, в която това ще се реши и последствията от което ще бъдат дългосрочни.
Това е залогът, за който идва тук да се бори новият посланик Елеонора Митрофанова, която служи на Москва и нейната реваншистка стратегия. Със смяната на караула в руското посолство настъпва и промяна в начина, по който руснаците ще се месят във вътрешната ни политика през идните години. Кремъл вече преминава на по-твърд и директен начин на въздействие върху политическите процеси у нас - чрез подкрепа на отявлено проруски политически субекти.
16.01.2021 12:53 / Отговор
АХТУНГ! АХТУНГ!.. ЧЕРВЕНАТА МАТА ХАРИ - МИТРОФАНОВА(ДЪЩЕРЯ НА КГБ-ГЕНЕРАЛ, И САМАТА ТЯ ОФИЦЕР ОТ КГБ/ГРУ/), СЪВСЕМ НЯМА ДА СЕ ЗАДОВОЛИ САМО С ФАЛШИВИ ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА ЗА ПРЕМИЕР.......
ЩЕ СЕ ПРОЛИВА БЪЛГАРОФИЛСКА КРЪВ, ЗАЩОТО РАБОТИТЕ НА ВРАЖЕСКА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ НЕ ВЪРВЯТ.....
16.01.2021 21:10

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети