Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За промяна в Конституцията е първият законопроект, внесен в парламента

Политика

За промяна в Конституцията е първият законопроект, внесен в парламента

За промяна в Конституцията е първият законопроект, внесен в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България е първият внесен документ за промени в законодателството, става ясно от интернет страницата на Народното събрание.

Проектът е на „Демократична България“.

Промените предвиждат възможност със закон да се въведат основания за лустрация на лица на публични длъжности, както и основания за неизбираемост на такива кандидати.

Предложено е главният прокурор да се избира от парламента с мнозинство 3/5, както и мандатът му да бъде намален на 5 години.

Предвижда се да се въведе възможност за законодателна инициатива на граждани, ако те са подкрепени от поне още 10 хил. други.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (16)

Дундьо Значи първи от НС трябва да извлекат ристьо - лодкаря, той е с тъмно-червено потекло, после Гнома-прокурор по време на възродителния процес, следват половината от БСП и ДПС.... Поредни цирк на ристьо лодкаря.
15.04.2021 15:56 / Отговор
ГЕРБКП Комунистът Борисов направи депутат съдружничка на опасен наркобос от Косово. Не е случайно, че Антон Тодоров нарича ГЕРБ шайка - https://www.youtube.com/watch?v=do9OGFpVrOo
15.04.2021 16:30
Бойкикиев може да предлага само обратна лустрация - вижте по-долу.
"И бащата на шефа на „Зелените“ Владислав Панев е бил агент на ДС
Панчо Панев е работил за комунистическата служба под псевдонима "Роза""

Бойкикиев ЛЪЖЕ за лустрацията както Слави излъга за мажоритарните избори.
15.04.2021 16:47
до трола Големи простотии изписа, дано ти плащат за това. Иначе Владислав Панев е отмалкото, които коментираха записа #ШишиНеДава. Този запис, беше цензуриран от всички медии на Борисов/Пеевски - БНТ, БТВ, Нова ТВ. Сега не е случайна и атаката срещу него от тролове като теб и КФН.
15.04.2021 16:47
До ГалФончо Защото "ГЕРБКП" били "комунисти", затова ли се събрахте всякакви ... болшевики ,дебили и обикновени хомосексуалисти и скочихте срещу него? На Антон Тодоров му е дошъл акъла в главата, а на вас ви харесва да се набирате да правите другите на по-тъпи от себе си!
15.04.2021 16:50
ПАНЧО ВЪЛКОВ ПАНЕВ от С.ДЛЪГНЕВО е явочник "Роза" на ДС - Решение № 2-1553 от 05.02.2019 г. на комисията по досиетата.
15.04.2021 16:55
attropo Ех,каква чистка трЕбе да настане сред лиляво-пембените терористчета!
15.04.2021 16:16 / Отговор
Тартаковер Малко ми е неясна тази лустрация. Питам най-сериозно, без да влагам никакъв политически или какъвто и да е друг подтекст. Просто не го схващам и ако има някой да го обясни(разбира се нормално, без простащина или смукане от пръстите) ще му благодаря. Под лустрация аз разбирам само онези принадлежали към ДС и сътрудници. Не обикновени бивши комунисти, защото такива сигурно са половината депутати. А ДС агенти и сътрудници има ли още останали след толкова много години? И ако ги има те трябва да са на възрастта на Мика Зайкова!? Или тя е останала за лустриране и нея трябва да изхвърлят за да се изчисти парламента?(Разбира се без да обиждам възрастната жена, след като не знам нищо)
А за Гл прокурор мисля че е правилно. Така ще се намали безконтролната му власт, ще знае че "над него не е само Господ", както заявяваше първия демократичен гл. прокурор.
15.04.2021 16:21 / Отговор
:) Агентът, един е, Паскал и Бобев води предаване в телевизията на Корни, щатен офицер на ДС Красимир Гергов е в БТВ, друг агент е шеф на библиотекарския - Стоян Денчев, агент Еленов на ДС е и шефът на БЧК... Да продължавам ли?

Бойкикиев ЛЪЖЕ за лустрацията както Слави излъга за мажоритарните избори. Той може да предлага само обратна лустрация. Такава му е закваската. Дори бащата на Владислав Панев от ДБ е бил агент на ДС.
15.04.2021 16:35
Обратната лустрация: „Част от този сценарий беше трансформирането на СДС в единна централизирана партия. Още при самото трансформиране на движението в единна партия бяха елиминирани от всички ключови позиции хората, които имаха най-твърди антикомунистически позиции, които категорично поставяха въпроса за търсене на отговорност за комунистическите престъпления и които не бяха склонни да участват в икономически схеми. Това беше част от т.нар. „омерта“ на политическия преход, да не се търси отговорност за нищо. ... . Всеки, който отказа да е част от тази система беше „лустриран“, беше отстранен, за да стигнем сега до ситуация, при която вече навсякъде, начело във всички партии, във всички властови, финансови, стопански структури стоят хора от БКП и ДС или деца от номенклатурата. Виждаме днес, че те навсякъде са заели всички ключови позиции.“ /Иван Сотиров във Фактор, сега страницата не работи/
15.04.2021 16:40
до усмивката Големи простотии изписа, дано ти плащат за това. Иначе Владислав Панев е отмалкото, които коментираха записа #ШишиНеДава? Този запис, беше цензуриран от всички медии на Борисов/Пеевски - БНТ, БТВ, Нова ТВ. Сега не е случайна и атаката срещу него от тролове като теб и КФН.
15.04.2021 16:40
ПАНЧО ВЪЛКОВ ПАНЕВ от С.ДЛЪГНЕВО е явочник "Роза" на ДС - Решение № 2-1553 от 05.02.2019 г. на комисията по досиетата.
15.04.2021 16:53
ГЕРБКП Комунистът Борисов направи депутат съдружничка на опасен наркобос от Косово. Не е случайно, че Антон Тодоров нарича ГЕРБ шайка - https://www.youtube.com/watch?v=do9OGFpVrOo
15.04.2021 16:30 / Отговор
До ГалФончо Изприпкай да ти сменят "опорките", тия вече с изтъркаха!
15.04.2021 16:51
Много ясно за какво беше целия този напън - бързо трябва да се вържат ръцете на прокуратурата, да се свалят обвиненията от престъпните им спонсори, да се изкарат от арестите, да им се върнат конфискуваните имущества и изобщо да се осигури комфортна хранителна среда да криминалния контингент. Частта за лустрацията е за замазване на очите да се види какви страшни анткомунисти са.
15.04.2021 20:11 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати