Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заев с рози при Нинова, тя му каза, че няма условия за българско съгласие за преговорите

Политика

Заев с рози при Нинова, тя му каза, че няма условия за българско съгласие за преговорите

Заев с рози при Нинова, тя му каза, че няма условия за българско съгласие за преговорите - Tribune.bg
Снимка:

Нашата позиция остава непроменена – към този момент не са налице условия за даване на съгласие от страна на България за начало на преговори за членство на РС Македония в Европейския съюз.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата си с македонския премиер Зоран Заев.

Ние винаги сме подкрепяли присъединяването на РС Македония към ЕС. Подкрепихме договора за добросъседство, както и декларацията на българското Народно събрание. Приветстваме диалога на най-високо равнище, но не одобряваме езика на омразата, който съществува в РС Македония към България, дискриминацията спрямо хора, които там се определят с българско самосъзнание, както и изкривяването на историческите факти и истини. Разбираме напълно, че към нас, като партия, очакванията са още по-големи, тъй като ние и Социалдемократическия съюз, който в момента управлява в РС Македония, сме партньорски и сестрински партии. Участваме в общите международни организации. Ние сме приятели и партньори, уважаваме това, но над него поставяме България и българския национален интерес“, обясни Нинова.

Тя допълни, че подкрепа от левицата би дошла единствено, ако РС Македония изпълни условията, залегнали в подписания договор за добросъседство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети