Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зафиров: Корнелия Нинова не може да е кандидат-депутат заради ограниченията, които сама наложи

Политика

Зафиров: Корнелия Нинова не може да е кандидат-депутат заради ограниченията, които сама наложи

Зафиров: Корнелия Нинова не може да е кандидат-депутат заради ограниченията, които сама наложи - Tribune.bg
Снимка:

Най-нормално е да има мярка за въздействие срещу нея, защото подобни действия създават смут, добави той

„Няма проблем в БСП и няма хора, с които искаме да се разделяме. Факт е, че „Алтернативната Бузлуджа“, как в БСП се е случил някакъв преврат, как някаква група от хора искали да обсебят партията и да я тласнат в някаква неправилна посока, показва, че има хора, които не желаят това обединение да се случи“. Това посочи временния председател на социалистите Атанас Зафиров пред БНТ като отново определи като „открита форма на саботаж“ поведението на Корнелия Нинова и кръга около нея.

Уточни, че когато има подобно поведение „най-нормалното е да има някаква мярка за въздействие, тъй като подобни действия създават смут“.

По думите му Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат заради уставните ограничения, които самата тя е наложила. „Най-малкото заради 12 – годишното ограничение на кандидатите за  депутати в устава на партията. Този път да направим опит да покажем нови лица, различни и да покажем на обществото за промяна“. 

Изрази желание в листите да бъдат включени нови, млади лица, които да покажат нещо ново в партията и по този начин да покажат, че разбират „повика за промяна на обществото“.

Той потвърди, че субсидията на БСП в момента е спряна заради съдебно дело, което пречи на партията да изпълнява нормалните си административни функции.

Зафиров коментира и опита за обединение на всички леви формации. „Процесът е отворен, диалогът продължава и аз се надявам да сме повече от 20 коалиции на предстоящите избори“, каза той и изрази надежда да се включат всички разпознаваеми политически субекти от лявото пространство.

„Упорито се говореше, че БСП се разтапя, претапя, обезличава - няма такова нещо. Крайната подредба на листите ще се случи в Националния съвет на БСП, където той ще бъде финализиран“, категорчен беше Зафиров.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети