Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: На Балканите като че ли винаги „ври и кипи“, да мислим преди да говорим

Политика

Захариева: На Балканите като че ли винаги „ври и кипи“, да мислим преди да говорим

Захариева: На Балканите като че ли винаги ври и кипи, да мислим преди да говорим - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на външните работи Екатерина Захариева направи коментар относно изказването на сръбски професор, който нарече българите „зверове, които избиват всичко след себе си” в телевизионно интервю.

„След като разбрахме какво е казал професор Драган Симеунович, извикахме посланика на Сърбия в Министерство на външните работи. Попитахме какво се случва. Наистина имаме добри отношения със Сърбия. Посланикът обясни, че Симеунович не е част от Правителствена академия за национална сигурност. След няколко дни и професорът уточни, че няма предвид всички българи и че изказването му било изтълкувано неправилно", заяви тя пред Нова ТВ.

„На Балканите като че ли винаги „ври и кипи“. Трябва да има повече умереност в изказа, да мислим преди да говорим. Радвам се, че все пак този професор е направил някакво уточнение“, смята Захариева.

Външният ни министър коментира и думите на Зоран Заев, който нарече позицията на България относно македоно-българските отношения „безпринципна”.

„Това е пореден пример, че трябва да бъдем по-умерени в използването на епитети. А много ли е принципно да възпитаваш поколение след поколение на омраза към съседна държава? Много ли принципно да се опитваш да изкривиш позицията на България? Не може в 21 век да има подобен вид дискриминация”, категорична е Захариева. И уточни, че страната ни иска Република Северна Македония да влезе в ЕС.

По въпроса за отстраняването на шефа на Македонската телеграфна агенция заради обидни изказвания, Екатерина Захариева заяви, че решението за неговото отстраняване е лично на правителството на Северна Македония.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати