Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева награди със Златна лаврова клонка председателя на фондация „Конрад Аденауер”

Политика

Захариева награди със Златна лаврова клонка председателя на фондация „Конрад Аденауер”

Снимка:

Вицепремиерът Екатерина Захариева награди със "Златна лаврова клонка" - най-високото отличие на българската дипломатическа служба, председателя на фондация „Конрад Аденауер” проф. д-р Норберт Ламерт за изключителните му заслуги за дипломатическите отношения между Република България и Федерална Република Германия, от чието установяване  миналата година се навършиха 140 години, както и за дългогодишната подкрепа за укрепване на българските институции.

Захариева е на работно посещение във Федерална република Германия.

С председателя на фондация „Конрад Аденауер” Захариева обсъди ситуацията по външната граница на ЕС във всичките ѝ аспекти - политически, икономически, хуманитарен, както и усилията на българския премиер Бойко Борисов и на ръководството на европейските институции за решаване на мигрантската криза в Турция.

Двамата обсъдиха още разпространението на коронавируса, предизвикателствата пред евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, политиката по разширяване на Европейския съюз и дейността на фондацията в региона.

„Благодаря ви за подкрепата за България, работим много добре с  вашия офис в София”, каза Захариева.

Проф. д-р Норберт Ламерт е бил председател на германския Бундестаг в продължение на 12 години - от 2005 до 2017 година. Доктор по социология, той преподава политически науки в университети в Бохум и в Хаген. От 1980 година в продължение на 37 години е депутат в Бундестага.

Фондация „Конрад Аденауер“ е политическа фондация, близка до Християндемократическия съюз (ХДС). Дейността ѝ е насочена към насърчаване на мира, свободата, демокрацията, върховенството на закона чрез политическо образование; подкрепа за европейската интеграция и за засилване на трансатлантическите отношения;  подпомага развитието на изкуството и културата. В Германия има 16 регионални офиса. В чужбина има около 100 офиса,  финансиращи над 200 проекта в повече от 120 държави.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още