Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева награди със Златна лаврова клонка председателя на фондация „Конрад Аденауер”

Политика

Захариева награди със Златна лаврова клонка председателя на фондация „Конрад Аденауер”

Захариева награди със Златна лаврова клонка председателя на фондация Конрад Аденауер - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът Екатерина Захариева награди със "Златна лаврова клонка" - най-високото отличие на българската дипломатическа служба, председателя на фондация „Конрад Аденауер” проф. д-р Норберт Ламерт за изключителните му заслуги за дипломатическите отношения между Република България и Федерална Република Германия, от чието установяване  миналата година се навършиха 140 години, както и за дългогодишната подкрепа за укрепване на българските институции.

Захариева е на работно посещение във Федерална република Германия.

С председателя на фондация „Конрад Аденауер” Захариева обсъди ситуацията по външната граница на ЕС във всичките ѝ аспекти - политически, икономически, хуманитарен, както и усилията на българския премиер Бойко Борисов и на ръководството на европейските институции за решаване на мигрантската криза в Турция.

Двамата обсъдиха още разпространението на коронавируса, предизвикателствата пред евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, политиката по разширяване на Европейския съюз и дейността на фондацията в региона.

„Благодаря ви за подкрепата за България, работим много добре с  вашия офис в София”, каза Захариева.

Проф. д-р Норберт Ламерт е бил председател на германския Бундестаг в продължение на 12 години - от 2005 до 2017 година. Доктор по социология, той преподава политически науки в университети в Бохум и в Хаген. От 1980 година в продължение на 37 години е депутат в Бундестага.

Фондация „Конрад Аденауер“ е политическа фондация, близка до Християндемократическия съюз (ХДС). Дейността ѝ е насочена към насърчаване на мира, свободата, демокрацията, върховенството на закона чрез политическо образование; подкрепа за европейската интеграция и за засилване на трансатлантическите отношения;  подпомага развитието на изкуството и културата. В Германия има 16 регионални офиса. В чужбина има около 100 офиса,  финансиращи над 200 проекта в повече от 120 държави.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети