Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Опасна е заигравката на президента, не знам какви дивиденти очаква

Политика

Захариева: Опасна е заигравката на президента, не знам какви дивиденти очаква

Захариева: Опасна е заигравката на президента, не знам какви дивиденти очаква - Tribune.bg
Снимка:

Ние сме готови за избори на 28 март, каза вицепремиерът

За съжаление вече е толкова очевидно, че в тези консултации някой иска да каже, че ще се манипулират изборите – разбира се, че това е един от факторите да отблъснем хората да гласуват, да си мислят, че всичко е нагласено. Това е опасна заигравка. Не знам какви ще са политическите дивиденти за президента. Това заяви пред бТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод консултациите, които президентът Румен Радев провежда.

Разбира се, че е особена ситуация, но ние се готвим – и за изборите в България, и за в чужбина. Не се опитваме да откажем хората да гласуват, заяви Захариева, но отбеляза, че промените в Изборния кодекс в последния момент не са добра идея, особено по отношение на гласуването по пощата.

Рисково е да променяме ИК в последната ситуация. Сами разбирате, че ще трябва да задължим пощенските оператори в поредица от държави де факто да се превърнат в мини секционни комисии, които трябва да съберат бюлетините и да ги изпратят, коментира още Захариева.

Според нея се налага заблудата, че хората, които ще бъдат членове на СИК ще трябва да ходят да предават протоколи в посолства. Това не е вярно – хора физически няма да ходят – това не се прави по принцип, камо ли по време на пандемия, заяви министърът.

Ние сме готови за 28 март, заяви още Екатерина Захариева. Тя бе категорична, че всеки път, когато се организират избори в чужбина, МВнР иска разкриване на секции и извън дипломатическите мисии – там, където държавите позволяват това.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

? Налбюдавате ли как всички медии са завзети от мафиотския клан на Борисов/Пеевски? Където и да пуснеш, подчинени на ГЕРБ изговарят необезпокоявано монолози.
13.01.2021 09:14 / Отговор
Отговор Пак започна с твоите "опорки", само това ли се заплаща? Ако имаш нещо да коментираш, давай , а да повтаряш едни и същи досадни глупости, говори ,че мозъчето не може да роди нищо съществено!
13.01.2021 09:19
? И винаги един и същи досаден трол на ГЕРБ на секундата се появава да ти говори за "опорки" и да те обижда. Толкова им е капацитета, когато няма какво да кажат срещу фактите.
13.01.2021 09:21
Таракане, Ако имаш нещо да казваш, действай, а не да цвъкаш само за "нормата"!
13.01.2021 09:27
.l. Интересното е,че говедото ? не отрича ,че е тракториста-онанист!
13.01.2021 10:24
ПРОВЕРЕНО:ТРОЛЪТ"?" Работи за ДБСП/ДСБСП........
Работно време:9.00-18.00
? е наследник на комунистическа фамилия, боготворяща пачките и кюлчетата..... За друго не могат да мислят....
13.01.2021 10:50
Покажи всички
Чочко Този ? знае ли някакъв отговор,всъщност това са му написали и той без да задава въпроси го цитира,утре друго.
13.01.2021 10:10 / Отговор
Z До "питанката" - моля да ми кажете кой са тези медии, които са "завзети от мафиотския клан на Борисов/Пеевски". Искам да започна да ги чета, но не мога да ги открия. Дайте ми списък с имената им, моля. Ако го направите, ще ви благодаря, няма да споря с вас за мнението ви за тези медии. Сериозен съм, не ви иронизирам.
13.01.2021 10:25 / Отговор
БГ "Заиграванията" на Радев са ясни ...обезличаване работата на институциите , и ако може накрая да се появи някой "Самодержавец" , който да въведе ред! Има го и в наръчника на КГБ, как се саботира законно избрано правителство! Според Фигуранта Радев, в България не работа ...Правителството, Народното събрание, здравната система, Прокуратурата, Съдебната система, Изборната система...! Работел само той, е и Черепа, на когото имал "доверие"!
13.01.2021 11:42 / Отговор
Точно това е целта - президентска република с руска марионетка начело. Подготвят почвата.
13.01.2021 13:10
Мунчо Резидентила работи по инструкции, той е кучето на Източните врагове на България! Гротестна фигура излъчваща безпомощмост.
13.01.2021 13:06 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп