Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева пита Денков защо е допуснато кандидат-вицепрезидент да агитира в училище

Политика

Захариева пита Денков защо е допуснато кандидат-вицепрезидент да агитира в училище

Снимка:

Екатерина Захариева отправи питане към служебния министър на образованието Николай Денков относно нерегламентирана агитация в училище. Днес вицепрезидентът и кандидат за нов мандат Илияна Йотова посети Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик и участва в церемонията по откриване на бюст-паметник на проф. д. ик. н. Христина Вучева

Ето какво гласи позицията на Захариева:

„На вниманието на министъра на образованието и науката!

Уважаеми акад. Денков,

Днес кандидат за вицепрезидент имаше публично събитие в българско училище. В Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик.

Изборният кодекс е ясен: не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

Вие самият поискахте с промени в Закона за предучилищното и училищното образование изрично да се забрани политическата и партийна дейност в училищата. 

Преди няколко месеца, когато гостувах на тържество с дипломирали се млади хора в Белово (естествено извън училищната сграда, а и те не бяха вече ученици), това ви даде основания да подложите на гонения и невероятен натиск както директорката на гимназията, така и началника на Регионалното управление на образованието.

Днес виждаме кандидат за вицепрезидент в училищен двор. Ще бъдете ли принципен? Въпросът ми не е реторичен.“  


Топ новини

виж още

Актуална тема