Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Херо Мустафа няколко пъти увери, че писмото на американското посолство не е срещу кабинета

Политика

Захариева: Херо Мустафа няколко пъти увери, че писмото на американското посолство не е срещу кабинета

Снимка:

Отговорното решение е в редовните избори. Най-лесното решение е да подадем оставка, каза тя

Премиерът се вслушва в това, което казват хората, заяви пред bTV вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Нека да изчакаме да мине коалиционният съвет, призова тя.

По думите ѝ Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов са министри към настоящия момент и терминът „министър в оставка” не е коректен. Техните оставки ще се обсъждат на Коалиционен съвет.

Независимо дали ще има оставки или не, министър Горанов постигна исторически успех и това тепърва ще се види, коментира външният министър по повод премането на страната в чакалнята на Еврозоната.

Отговорното решение е в редовните избори. Най-лесното решение е да подадем оставка, каза Захариева.

Очаквано вотът не мина. БСП се консолидира единствено с ДПС. Хората искат справедливост, а оставката е най-лесното, правили сме го вече два пъти, заяви тя. 

Не си мислете, че всеки от нас със зъби и нокти се бори за тази позиция, каза Захариева на въпрос дали ГЕРБ на всяка цена да остане на власт. Най- доброто решение за ГЕРБ е да подаде оставка, но и най-безотговорното, заяви Захариева.

Тя е категорична, че следващите месеци са ключови за България. Парите от Европа са успех, беше много трудно договарянето им, посочи министърът за преговорите на Европейския съвет.

Президентът е на ръба на Конституцията, най-важната задача за един президент е да посочва проблемите, но и начините за решаването им. Готови сме за диалог, но той идва от двете страни. Президентът си знае кой седи за него, посочи Захариева. Относно акцията в Президентството тя напомни, че прокуратурата не е викала медии.

Позицията на посланик Херо Мустафа не беше срещу кабинета, разговарях с нея, посочи още първият ни дипломат.

Ние не сме някаква бананова република и не се нуждаем от благоволението на една или друга държава, категорична е Захариева.

Крайно неприемливо и недопустимо според Захариева е изпълнителната власт да си позволи да иска оставката, на който и да е от съдебната власт. Хората могат да направят това, но не и министър или министър-председател, подчерта още Захариева по повод главния прокурор Иван Гешев и нестихващото недоволство срещу него.  


Коментари (2)

ПЕЛАГИЯ Президентът - Прецедент да си хваща под ръка Деса и да заминава на..
22.07.2020 09:36 / Отговор
Тартаковер За сега доста по-голяма е вероятността любимия ти Тиквоний да замине някъде. Там където няма да му се иска. А заедно с него и доста от придворните му крадци на голяма част от богатството и парите на нацията.
Колкото до тази празноглава калинка, която конюнктурата е създала за министър на България, повечето българи със сигурност са убедени, че нейните качества достигат само до секретарка, разнасяща кафе на шефовете си.
А относно пожеланието ти, драга Пелагия, имаше един Прецедент-палячо, който хвана една Деса и замина на... Отвреме навреме се връща да ни припомни за празните си години. И винаги започва с "Аз, като бях Държавен глава"...
22.07.2020 11:17

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още