Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева привиква турския посланик, за да обясни думите си

Политика

Захариева привиква турския посланик, за да обясни думите си

Захариева привиква турския посланик, за да обясни думите си - Tribune.bg
Снимка:

Думите му звучат смущаващо, тъй като българското правителство никога не е възпрепятствало свободното чуждоезиково обучение, посочват от МВнР

Посланикът на Република Турция в Република България ще бъде извикан в МВнР в понеделник, за да даде обяснение за думите си от днес, с които призовава българската държава да насърчи изучаването на турския език като чужд език.

Това става по разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от външно министерство.

Думите на посланика звучат смущаващо, тъй като българското правителство никога не е възпрепятствало свободното чуждоезиково обучение. Турски език може да се изучава в училище наред с английски, немски, френски, китайски, японски, румънски, руски, иврит.

В тази връзка подчертаваме, че такова изказване от посланика на съседна и партньорска държава като Турция не съответства на очакванията на Република България за това, по какъв начин следва да се развиват нашите добросъседски и приятелски отношения, посочват още от МВнР.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети