Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас

Политика

Захариева: Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас

Захариева: Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас - Tribune.bg
Снимка:

Реагираме всеки път, когато се нарушават интересите на България, каза Захариева

„Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас. Самият разговор в дипломацията също е действие. Реагираме всеки път, когато се нарушават интересите на България. Правим анализи и скоро ще обявим своето решение”. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева. Тя подчерта, че за по-малко от година и половина са били обявени за персона нон грата 8 руски дипломати. Повод за разговора днес с посланик Митрофанова са разкритията на прокуратурата за руска следа в 4 взрива на заводи за боеприпаси у нас.

Захариева припомни и случая с опита за убийство и отравяне на един от оръжейните търговци в България. „Не е тайна, че Русия прави всичко възможно да предотврати сътрудничеството в областта на отбраната на Украйна и на всички държави в ЕС“, обясни вицепремиерът. 

Тя отрече правителството да си е затваряло очите- „всеки път реагираме и то подобаващо“, подчерта Захариева.

„Чехите не се разкриват също, никой не е тръгнал да разкрива такова престъпление с идеята, че някой от друга държава е дошъл просто така да предизвика взрив или каквото и да било. Няма как някой да отиде да взриви склад или да направи опит за убийство просто защото е решил. Разследват се агенти от ГРУ за мокри поръчки.“, подчерта първия дипломат.

„Не мога да знам дали Путин е казал „да“, но това няма как да се случи без знанието на по-висши ръководни органи“, по думите на Захариева.

Тя подчерта, че нямаме интерес да скъсваме дипломатическите си отношения с Русия.

„Това не е предизборна кампания. Всяко едно правителство трябва да защитава интересите на България и националната сигурност“, отбеляза още Захариева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети