Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева ще участва в редовно заседание на Съвета „Външни работи“ в Брюксел

Политика

Захариева ще участва в редовно заседание на Съвета „Външни работи“ в Брюксел

Снимка:

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева заминава за Брюксел, където на 10 май 2021 г. ще участва в редовно заседание на Съвета „Външни работи” (СВнР).

В рамките на СВнР е предвидена задълбочена дискусия по Западните Балкани. Министрите ще обсъдят бъдещето на региона отвъд политиката на разширяване, както и икономическите последици от пандемията от COVID-19 в 6-те страни от региона.

Тема на разговорите ще бъдат и трансатлантическите отношения в контекста на планираната за 15 юни 2021 г. среща на върха ЕС-САЩ. Външните министри ще разговарят за  перспективите пред сътрудничество със САЩ в области от взаимен интерес като справяне с последствията от COVID-19, климатични промени, търговията, сигурността и отбраната.

В дневния ред на заседанието е предвиден и неформален видеоконферентен разговор със специалния пратеник на американския президент по климата Джон Кери, с когото министрите ще обсъдят бъдещи съвместни действия в областта на климатичната дипломация.

Сред актуалните въпроси в дневния ред са ситуацията в Беларус, увеличаващото се напрежение в отношенията с Русия, както и бъдещи действия в подкрепа на мирния процес в Афганистан.  

 

 


Коментари (1)

Тартаковер А, ако след тази дата вече не е външен министър, кво праим? Или до последната секунда ще използваме благинките на властта ?
Когато ги викат в Парламента да дават отчет за действията си, или са в оставка и не трябва да идват, или са"болни, контузени", или са в отпуск... !?
За последен път се вижда какви отрепки са ни управлявали !
09.05.2021 15:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още