Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Условието ни към Скопие винаги е било добросъседски отношения

Политика

Захариева: Условието ни към Скопие винаги е било добросъседски отношения

Захариева: Условието ни към Скопие винаги е било добросъседски отношения - Tribune.bg
Снимка:

Няма как да се стремиш да станеш член на ЕС при положение, че имаш нерешени двустранни отношения, посочи министърът на външните работи

„Никога нашата подкрепа по отношение на европейската интеграция на Северна Македония не е била безусловна. Ние не поставяме условията за пръв път сега”. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред Нова ТВ.

Изказването на Захариева идва след извънредната среща при президента Румен Радев, на която беше обсъдена ситуацията с наближаващата дата, на която Скопие трябва да получи покана за членство в Европейския съюз.

„Темата за Македония винаги е била свързана с едно много ясно условие, а то е именно добросъседски отношения”, каза още тя.

„Още през 2012 година имаше поредна препоръка за започване на преговори за членство на Северна Македония в ЕС. Тогава България, заедно с други държави, каза, че не можем да подкрепим членството им, защото липсват добросъседски взаимоотношения. Няма как да се стремиш да станеш член на ЕС при положение, че имаш нерешени двустранни отношения”, категорична бе Захариева.

„Очевидно, Северна Македония е национална кауза за България. Най-близки до сърцата и най-видими са историческите въпроси, но в нашата политика към Северна Македония има много повече неща – икономика, туризъм, свързаност, култура, образование, роуминг и други”, посочи още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати