Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева за Шенген: Не разбирам позицията на Нидерландия, а Петков се хвалеше с приятелството си Рюте

Политика

Захариева за Шенген: Не разбирам позицията на Нидерландия, а Петков се хвалеше с приятелството си Рюте

Захариева за Шенген: Не разбирам позицията на Нидерландия, а Петков се хвалеше с приятелството си Рюте - Tribune.bg
Снимка:

„В месеците когато всички институции и партии трябваше да помогнат за приемането в Шенген, те предпочетоха да се противопоставят“, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева за „Продължаваме промяната“.  

Тя припомни, как Кирил Петков се хвалеше, че е голям приятел с Рюте, дори написа, че преди седмица е говорил с него. „Защо не е успял да го убеди. Абсурдно е това, което правят ПП. Шенген трябва да е тема на национално обединение. В същото време не се пази границата, арестува лидера на най-голямата опозиционна партия. Когато постоянно плюеш държавата си пред европейските институции, това е резултатът“, заяви още тя. 

Захариева допълни, че категорично не разбира позицията на Нидерландия и се съгласи с казаното от Румен Радев

Радев с остра реакция срещу ЕС: България получава цинизъм

„Аз съм убедена, че ако ГЕРБ беше на власт нямаше да се случва всичко това на границата ни и нямаше да даваме аргументи за тези държави, които ни казват „не“ за Шенген“, каза тя.  

По повод работата на Народното събрание, Захариева припомни, че Изборния кодекс не е законодателна инициатива на ГЕРБ.

„Ние подкрепихме връщане на смесеното гласуване, за да върнем избора на хората дали искат да гласуват с машина или бюлетина. Излиза, че всички останали европейски държави не са демократични или технически грамотни, защото гласуват с хартиена бюлетина. Не е вярно, че сме превърнали машините в бюлетини“, каза още пред БТВ депутатът от ГЕРБ.

Захариева подчерта, че ГЕРБ са подкрепили всички предложения на ДБ за повече контрол над кода и машините, което означава, че и от „Демократична България“ са имали своите притеснения, след като с днешна дата са искали повече гаранции.

„Нямаме никакви притеснения от машините, това са абсолютни спекулации от страна ПП. Ние спечелихме изборите при напълно машинно гласуване“, подчерта Захариева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати