Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Нашите учени имат 30 страници забележки по учебното съдържание в Македония

Политика

Захариева: Нашите учени имат 30 страници забележки по учебното съдържание в Македония

Захариева: Нашите учени имат 30 страници забележки по учебното съдържание в Македония - Tribune.bg
Снимка:

МС следи отговорно работата на Мултидисциплинарната комисия по историческите въпроси с Македония

България е представила над 30 страници бележки по учебници по история в Македония, посочи на парламентарен контрол вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

"Все още няма разбирателство между България и Македония за съдържанието на учебниците за общото историческо минало" , коментира Захариева.

Мултидисциплинарната комисия, която работи по темата, е констатирала редица проблеми в съдържанието на учебниците за 6 и 7 клас. До момента комисията е имала две заседания, а третото ще се проведе в края на месеца.

"Очакванията към работата на тази комисия са много големи", сподели първият ни дипломат. В нея участват учени от БАН и СУ.

"Разбирателство има къде да се водят срещите - един път в София, един път в Скопие. За нас е важно да се разберем за общите исторически личности и празници, които ще честваме заедно. Няма да направим компромис“, обеща Екатерина Захариева.

Министър Захариева подчерта, че комисията трябва да подготвя общ доклад за работата си в края на всяка година. Документът ще бъде предоставян на правителствата на България и Македония. Според външния министър няма никакви съмнения за професионалните качества на нашите представители в комисията.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати