Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Законът за съдебната власт отново скара депутатите в началото на днешния ден

Политика

Законът за съдебната власт отново скара депутатите в началото на днешния ден

Законът за съдебната власт отново скара депутатите в началото на днешния ден - Tribune.bg
Снимка:

Законът за съдебната власт отново скара депутатите в началото на днешния пленарен ден. Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков поиска срокът между първо и второ четене на закона да е 14 дни, но Настимир Ананиев от ПП обвини ГЕРБ и ДПС се опитват да отложат разглеждането му. В отговор Хамид Хамид от ДПС изтъкна, че в стенограмите и записите на обсъжданията вчера може да се види, че дебатът е бил по същество. Той призова да не се позволява "политически цветарки" да изопачават ставащото в пленарната зала.

"Спрете долните лъжци", призова Хамид председателстващият заседанието Мирослав Иванов. Той обаче коментира, че няма да толерира обиди към народни представители и наложи наказание "забележка" на депутата от ДПС. 

По този повод лидерът на движението Мустафа Карадайъ настоя до следващата сряда Мирослав Иванов от ПП да се запознае със стенограмите и записите от заседанието на парламента в четвъртък, за да защити тезата си, че народният представител Хамид Хамид е изрекъл лъжи, както и налице ли е обстоятелството, че ГЕРБ и ДПС са се опитвали да отложат разглеждането на Закона за съдебната власт.

В своя защита Иванов поясни, че ще го направи и ако не успее да обоснове решението си за наказание на народния представител Хамид Хамид на председателски съвет то ще бъде отменено.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати