Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Законът за вероизповеданията влиза в пленарна зала

Политика

Законът за вероизповеданията влиза в пленарна зала

Законът за вероизповеданията влиза в пленарна зала - Tribune.bg
Снимка:

Текстовете предвиждат държавата да опрости дълговете на религиозните общности

Законът за вероизповеданията влиза на първо четене в пленарна зала днес. С предложението се предвижда амнистия на неплатените публични задължения до 31 декември 2018 г. По данни на Финансовото министерство общата сума е в размер на 8 267 000 лв.

От Българската православна църква вече обявиха, че те нямат никакви задължения към държавата. Според мотивите на вносителите опрощаването на задълженията се налага заради изпълнението на целите на финансирането чрез целева субсидия.

„Ще подкрепим Закона за вероизповеданията. Знам, че това ще бъде основната опорна точка на БСП”, каза вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му мотивите за приемането са единствено да бъде ограничено външното финансиране.

Цветанов обясни, че главното, направено от държавата, е заплатите на служителите в институциите на различните вероизповедания, е да получават заплатите си от държавата,не от трети страни, извън България. Основният мотив е, че темата с даренията и постъпленията във вероизповеданията, е пряко свързана с националната сигурност на страната и външното влияние чрез финансиране.

От БСП обвиниха управляващите в сделка с ДПС. ГЕРБ обаче репликираха - Левицата си играела с етническия мир в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети