Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заков: Нищо не е още договорено със САЩ за Ф-16

Политика

Заков: Нищо не е още договорено със САЩ за Ф-16

Заков: Нищо не е още договорено със САЩ за Ф-16 - Tribune.bg
Снимка:

Нищо не е договорено със САЩ за изтребителите Ф-16, коментира министърът на обраната Драгомир Заков пред журналисти в кулоарите на парламента след участието си в парламентарния контрол в Народното събрание. Той обясни, че при посещението му във Вашингтон са се провели разговори по отношение на придобиването на първите 8 изтребителя, обсъдени са и допълнителни въпроси по отношение на вторите осем. Бил е повдигнат въпроса за бойни машини в периода, в който би се получила празнота в изпълнението на еър полисинга.

„Нашата отговорност е да можем да оставим нашите военновъздушни сили да извършват конституционните си задължения, търсим опции това да се случи“, отговори Заков на въпрос за придобиване на изтребители Ф-16 втора ръка.

Силовият министър обясни, че няма яснота дали за целта ще бъдат търсени Ф-16 или друг тип изтребители, но това е само една от опциите.

Министър Заков посочи, че ще трябва да бъде ускорено обучението на българските пилоти, за да може да летят на изтребителите Ф-16.

„Все още не сме получили офертата за следващите 8 изтребители Ф-16. Целта не е да се махат способности, а да намерим най-оптималният вариант за пакета, който искаме да се придобие“, подчерта военният министър. Той добави, че у нас ще дойдат и други изтребители освен нидерландските Ф-35, но не уточни от кои други държави.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Заков, САЩ

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати