Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Днес закриваме кампанията за първи тур на местния вот

Политика

Днес закриваме кампанията за първи тур на местния вот

Днес закриваме кампанията за първи тур на местния вот - Tribune.bg
Снимка:

Утре е ден за размисъл, а на 27 октомври над 6 милиона и 200 хиляди избиратели ще могат да упражнят правото си на вот

Кампанията за изборите за кметове и общински съветници за първия тур на Местни избори 2019 се закрива в полунощ. Общият брой на кандидатите за кметове и общински съветници е близо 36 300. Избори ще се проведат в 265 общини в България.

Утре е ден за размисъл, а на 27 октомври над 6 милиона и 200 хиляди избиратели ще могат да упражнят правото си на вот. 

В рамките на предизборната кампания са получени близо 360 сигнали за нарушения на изборното законодателство. Задържаните лица са 11, в т. ч. петима от Несебър, сред които е досегашният кмет и кандидат за нов мандат Николай Димитров.

Вотът в София се очертава като един от най-сложните и затова, че „Арена Армеец“ ще бъде единственото място в София, където ще се събират изборните книжа. Председателят на общинската избирателна комисия в столицата Полина Витанова очаква организацията на изборния процес да бъде по-добра.

„Условията в Арена Армеец са много по-добри на тези избори. Ще има места за гледане на телевизия и играене на игри. Подготвени са български филми“, коментира Витанова пред БНТ. Почти е готова и схемата на разпределението на местата за изчакване и тя ще бъде утвърдена от комисия. Ще има три отделни пункта за приемане на изборните книжа. Последователността на приемането ще става по последователността на пристигането на всяка СИК.

Витанова отбеляза, че обученията по попълването на протоколите са минали успешно. Разработено е приложение за проверка за грешки. То може да се ползва на телефон, таблет или компютър.

1 609 секции са образувани до този момент. Протоколът за общински съветници е 18 страници, 34 са кандидатските листи, 1 014 са кандидатите за общински съветници. Около 343 са кандидатите за кмет на район, 93 - за кметове на кметства.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети