Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.- кметът на ДБ в столичния район „Студентски“ стана част от „Продължаваме промяната“

Политика

Зам.- кметът на ДБ в столичния район „Студентски“ стана част от „Продължаваме промяната“

Зам.- кметът на ДБ в столичния район Студентски стана част от Продължаваме промяната - Tribune.bg
Снимка:

Искрен Арабаджиев става водач на листата в Ловеч

Искрен Арабаджиев, който беше зам.- кмет на ДБ в столичния район „Студентски“ става част от формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Решението си той оповести на страницата си във Фейсбук. 

Арабаджиев ще бъде водач на листата в 11 МИР Ловеч.

Ето и мотивите за решението му: 

Днес подадох листата на „Продължаваме промяната“ за област Ловеч в районната избирателна комисия. Благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, че ми гласуваха доверие да водя листата в родния си град.

Пиша следващите редове, защото дължа няколко думи защо напуснах поста на заместник-кмет на столичния район „Студентски“ и защо се реших да се включа в листата на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори.

Ето я и кратката хронология на събитията. Хората, които ме познават, знаят, че винаги съм заявявал гражданската си позиция открито. Чрез активно включване в протести, които защитават различни каузи, съм се опитвал да променя системата отвън, но след всяко участие осъзнавах, че паралелно с това, е необходима промяна и отвътре. Затова преди две години приех поканата да се присъединя към ръководството на район „Студентски“.

Още в първия си работен ден като заместник-кмет си бях поставил за цел да подобря комуникацията между граждани и администрация. Лягах и ставах с мисълта за сигналите и проблемите на гражданите и търсех адекватните решения спрямо правомощията на институцията. Комуникирах с тях и давах всичко от себе си да върна доверието им към общинската администрация. И вярвам, че до голяма степен успях. Липсата на възможност да отговориш на очакванията на всички граждани обаче има демотивиращ ефект. Това бе и причината да се замисля дали мога да извървя още едно стъпало и да работя на национално ниво за провеждане на реформи, които да дадат повече правомощия и ресурси на общините да работят ефективно за разрешаване на проблемите, с които се срещаме всеки ден.

Но защо точно сега и защо точно в „Продължаваме промяната“ с Кирил Петков и Асен Василев?

Познанството ми и с двамата датира от 2013 г. Тогава като студент се включих в „Харвардските курсове“, които те водят напълно безплатно и за които отделят немалък ресурс от време и енергия. В основата си курсовете представляват дискусии с казуси и примери от реалния свят за това какво е необходимо една бедна държава да стане богата. Признавам, че подходът на целия екип успя да разпали въображението ми, което впоследствие ми помогна да бъда граждански активен.

От друга страна, с политиката си на публичност и откритост като служебни министри и Кирил, и Асен показаха, че България има потенциал да поеме по нов курс на развитие. За целта обаче са необходими достатъчен брой народни представители, които да са независими и с експертиза. Припознавам себе си като част от тази от положителната промяна за България и затова приех поканата им да стана част от екипа им.

Да напусна Демократична България не беше лесно. Там се запознах с чудесни хора, които всекидневно работят за просперитета на България. Бих искал да пожелая на всички тях успех и се надявам пътищата ни да се пресекат в Народното събрание, тъй като борбата няма да е лесна и ще имаме нужда от подкрепа и общи действия.

Тази сряда ще стане ясен номерът, с който можете да ни подкрепите на предстоящите избори. А ако искате да гласувате лично за мен, ще можете да го направите с преференция 101 в някоя от следните общини на територията на област Ловеч: Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит, Ябланица, Угърчин, Априлци и Летница.

В рамките на следващия един месец ще обиколим цяла България с брандиран автобус. Нямам търпение да се видя с повечето от вас на живо в родния ни край. Да поговорим както за приоритетите на национално ниво, така и за регионалните проблеми, за които ще търся решения с експертиза, мотивация и ефективна комуникация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати