Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-министър Павлов: Младите хора на България трябва да растат и да се реализират тук

Политика

Зам.-министър Павлов: Младите хора на България трябва да растат и да се реализират тук

Зам.-министър Павлов: Младите хора на България трябва да растат и да се реализират тук - Tribune.bg
Снимка:

Той се срещна с младежи в Стара Загора по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030)

Младите хора на България трябва да растат, да се развиват и реализират тук. Те трябва да са активни, защото са бъдещето на страната ни. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младите хора в Стара Загора по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

Зам.-министър Павлов представи на младежите постигнатите резултати по отношение на младежките политики и очерта ясните цели на бъдещата Национална стратегия. Той подчерта, че Министерството на младежта и спорта (ММС) работи усилено по изготвянето на новата Национална стратегия (2020-2030).

На срещата присъстваха още заместник-кметът на община Стара Загора по хуманитарни дейности Иванка Сотирова, заместник-кметът на община Стара Загора по туризъм Красимира Чахова, областният управител Област Стара Загора Гергана Микова, младежки организации, Международен младежки център, ученици и студенти.

„Нашите надежди към младите са много големи не само защото те са нашето бъдеще, а защото техните идеи са много по-необременени и усеащащи пулса на времето от тяхната гледна точка“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова и представи реализираните младежки инициативи в града.

Областният управител Гергана Микова поздрави присъстващите и подчерта, че това са едни от най-удовлетворяващите срещи, защото младите хора са креативни и смели в онова, за което мечтаят. „Стара Загора е доказала, че е град на младите хора, които мислят и успяват да доведат докрай своите цели“, каза тя.

В практическата част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи препятствията, с които най-често се срещат в съответната област по метода „Дърво на проблемите“. Те представиха своите идеи за справяне с тях като се фокусираха върху теми като достъп до информация, здравословен начин на живот, образование и доброволчество.

Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети