Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-министър с оставка, за да не изпитва „срам и неудобство“ от политиките на кабинета

Политика

Зам.-министър с оставка, за да не изпитва „срам и неудобство“ от политиките на кабинета

Зам.-министър с оставка, за да не изпитва срам и неудобство от политиките на кабинета - Tribune.bg
Снимка:

Зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова е взела решение да последва Стефан Янев и напуска поста. Тя публикува остро обръщение за причините си в социалните мрежи.

Симеонова изтъква, че това, на което е станала свидетел през предходните няколко месеца, затвърдило убеждението ѝ, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди,

Ето какво гласи пълния текст на позицията ѝ:

„Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „Заместник-министър на отбраната“. Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики. Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник.

И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати