Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-председателят на БСП: За първи път чух за Бенчев след ареста му

Политика

Зам.-председателят на БСП: За първи път чух за Бенчев след ареста му

Зам.-председателят на БСП: За първи път чух за Бенчев след ареста му - Tribune.bg
Снимка:

В следващите местни избори няма да има хора като него в листите, закани се Деница Златева

"Мога да ви гарантирам, че личности като Бенчев няма да намерят място в листите за общински съветници". Това заяви заместник-председателят на БСП Деница Златева по повод на задържания с Димитър Желязков-Митьо Очите общински съветник Бенчо Бенчев. Тя коментира казуса пред Bulgaria ON AIR. „Аз за първи път чух за Бенчев след казуса със залавянето му в Истанбул. Радвам се, че нямам честта да го познавам“, заяви Златева и допълни, че е пропуснала информацията за скъпия Ролс Ройс на общинския съветник.

Според Златева отговорността за попадането на подобни хора в листите е на организацията на БСП в Бургас. По думите й вече щяло да има по-стриктен подбор на хората и от страна на националното ръководство на БСП.

„Вчера той е изключен от групата на общинските съветници на БСП. Няма правен текст, с който да можем да го извадим от общинския съвет“, допълни тя.

Златева коментира и информацията дали и колко пари е давал Бенчо Бенчев на БСП. Зам.-председателят на БСП настоя, че левицата се издържа само от държавната субсидия, а финансиране от бизнесмена няма. Вчера обаче той заяви: „Финансирал съм не една предизборна кампания на партията и ако продължава Корнелия Нинова и тесният кръг в националното ръководство на БСП около нея да ме предизвикват, ще се наложи да кажа неприятни неща“.

Общинският съветник Бенчев беше арестуван преди седмица с Митьо Очите в турски хотел. По-късно беше освободен, а прокуратурата отдели материали по разследване за укривателство на търсения като тартор на организирана престъпна група. От БСП побързаха да се разграничат от Бенчев. Ден по-късно общинският съветник от БСП Чанко Мирчев каза, че няколко десетки хиляди лева е дарил задържаният общински съветник на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания. Няколко часа по-късно от БСП разпространиха съобщение, в което твърдят, че Бенчев не правил кампания и няма финансови взаимоотношения с партията, само плащал 70 лв. месечно. Самият Бенчев, ядосан от изказванията на левицата, заяви, че-„ тези, на които съм помагал най-много, ме разкъсват като кучета.“

„В официалните счетоводни документи на БСП финансиране от Бенчев няма“, заяви днес Златева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети