Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-председателят на БСП: За първи път чух за Бенчев след ареста му

Политика

Зам.-председателят на БСП: За първи път чух за Бенчев след ареста му

Снимка:

В следващите местни избори няма да има хора като него в листите, закани се Деница Златева

"Мога да ви гарантирам, че личности като Бенчев няма да намерят място в листите за общински съветници". Това заяви заместник-председателят на БСП Деница Златева по повод на задържания с Димитър Желязков-Митьо Очите общински съветник Бенчо Бенчев. Тя коментира казуса пред Bulgaria ON AIR. „Аз за първи път чух за Бенчев след казуса със залавянето му в Истанбул. Радвам се, че нямам честта да го познавам“, заяви Златева и допълни, че е пропуснала информацията за скъпия Ролс Ройс на общинския съветник.

Според Златева отговорността за попадането на подобни хора в листите е на организацията на БСП в Бургас. По думите й вече щяло да има по-стриктен подбор на хората и от страна на националното ръководство на БСП.

„Вчера той е изключен от групата на общинските съветници на БСП. Няма правен текст, с който да можем да го извадим от общинския съвет“, допълни тя.

Златева коментира и информацията дали и колко пари е давал Бенчо Бенчев на БСП. Зам.-председателят на БСП настоя, че левицата се издържа само от държавната субсидия, а финансиране от бизнесмена няма. Вчера обаче той заяви: „Финансирал съм не една предизборна кампания на партията и ако продължава Корнелия Нинова и тесният кръг в националното ръководство на БСП около нея да ме предизвикват, ще се наложи да кажа неприятни неща“.

Общинският съветник Бенчев беше арестуван преди седмица с Митьо Очите в турски хотел. По-късно беше освободен, а прокуратурата отдели материали по разследване за укривателство на търсения като тартор на организирана престъпна група. От БСП побързаха да се разграничат от Бенчев. Ден по-късно общинският съветник от БСП Чанко Мирчев каза, че няколко десетки хиляди лева е дарил задържаният общински съветник на местната структура на БСП в Бургас по време на последната изборна кампания. Няколко часа по-късно от БСП разпространиха съобщение, в което твърдят, че Бенчев не правил кампания и няма финансови взаимоотношения с партията, само плащал 70 лв. месечно. Самият Бенчев, ядосан от изказванията на левицата, заяви, че-„ тези, на които съм помагал най-много, ме разкъсват като кучета.“

„В официалните счетоводни документи на БСП финансиране от Бенчев няма“, заяви днес Златева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още