Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Запалителна течност в бутилките, намерени около протеста

Политика

Запалителна течност в бутилките, намерени около протеста

Запалителна течност в бутилките, намерени около протеста - Tribune.bg
Снимка:

В част от бутилките, които бяха открити от полицията в района на протеста в София, е имало прозрачна запалителна течност, съобщиха от МВР.

Както по-рано от СДВР съобщиха на брифинг, при полицейски обход и проверка на пространството около пл. "Независимост“, извършена тази сутрин, бяха намерени множество укрити предмети, сред тях - бутилки и 5-литрова туба с течност. Назначената и изготвена експертна справка сочи наличие на запалителна течност (прозрачна на цвят) в част от бутилките, съдържанието на тубата е полиуретан, има и бутилки с черна и червена боя.

Преди обяд на изградените филтровъчни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена. При проверката у един от тях - 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и пепър спрей. След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста.

От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена - нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

След съставяне на съответните актове за установените нарушения, шестимата са освободени.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Иво Този пенсионер излязъл да кряка ама иначе си взема 50-те лв към пенсията дадени от Правителството!Нека ги върне на държавата ама друг път!
10.09.2020 19:01 / Отговор
Иво та тези пари не са на Борисов, а са от бюджета и от евросредства. Нали уж сте демократи, а злословите като комунисти. В другите европейски държави сумите на човек за справяне с коронавируса са четирцифрени и то в евра. Та стига с тия пари, това са наши пари, които ние сме заработили, а мафиота харчи хаотично. Какво са 50 лева, това са 50 хляба, за 400 грама кисело мляко са 30- 40 млека.
11.09.2020 09:13
Реално състояние на нещата Какви са тия ??!! По тъмно,с маски,с бойни оръжия и вещества.Това в целия свят се нарича ТЕРОРИЗЪМ ! Да се самосезира ДАНС!
10.09.2020 20:51 / Отговор
Анастас #
Червени, Лилави, Розови и Зелени Мутри
Искат да подменят Вота на избирателя
като използват Болшевишки и Мутренски методи.

#ОставкаНяма
#ГответеСеПсихиатрическиЗаЧетвъртиМандат

(оперативно издирвателно)
10.09.2020 21:39 / Отговор
Вместо почистващите фирми на Фандъкова да си вършат регулярно работата, те унизиха българските полицаи да правят оборка на градинки. И какво намериха - камъни, тръби, изпити бутилки от студен чай, безалкохолни, а тубата всеки може да я внесе умишлено, за да дискредитира протестиращите. Ако ходите пеша, в центъра на София, ще намерите купища такива боклуци, които с дни се търкалят по тротоарите. Виждала съм преди години пред парламента празни бутилки, фасове, хартии, които с дни няма кой да почисти.
11.09.2020 09:24 / Отговор
EdwardAtoLf Магазин спортивного питания и биодобавок в Москве. Лучшие
производители жиросжигателей, ноотропов, предтренников.
Работаем ежедневно с 10 до 21. В наличии большой ассортимент товаров для спорта.
22.07.2022 06:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати